World Matchplay

Van Gerwen in halve finale onderuit tegen fenomenale Wright

24 juli 2021 23:08 Aangepast: 25 juli 2021 10:38
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de finale van de World Matchplay te halen. 'Mighty Mike' ging in de halve finale met 17-10 onderuit tegen Peter Wright. Van Gerwen gooide zelf een goede wedstrijd, maar was niet opgewassen tegen het bizar hoge niveau van de Schot.

Bij de titanenstrijd tussen Peter Wright en Michael van Gerwen stond niet alleen maar een plek in de finale op het spel. Van Gerwen wist dat hij bij een toernooizege weer op de tweede plek op de PDC Order of Merit zou komen, maar het was juist Wright die uit de startblokken schoot. Na een gemiddelde van ruim 113 had hij bij de eerste pauze al een 4-1 voorsprong te pakken. 'Mighty Mike' kwam in het tweede deel weer uitstekend terug en kreeg ook drie pijlen om met een 5-5 stand de tweede pauze op te mogen zoeken. Hij miste echter, zodat 'Snakebite' dankbaar profiteerde en een break voorsprong wist te behouden.

Toch weer wisselen van materiaal

Beide darters wisten het hoge niveau vast te houden. In de twaalfde leg kreeg Wright bovendien de kans om een negendarter te gooien, maar de Schot gooide de pijl voor de dubbel net aan de verkeerde kant van het ijzer. Waar Van Gerwen echter een hoog niveau haalde, was het Wright die bezig was met de beste legs uit de loopbaan. Dankzij een 10-darter en twee 11-darters liep hij uit naar een 10-4 voorsprong. 'Snakebite' kreeg ook de in de leg daarna de kans op een 11-darter, maar miste nu de pijlen zodat Van Gerwen een break terug kon pakken. Indien de Schot die eerste pijl op de dubbel wel geraakt zou hebben, zou hij de derde sessie zijn geëindigd met een duizelingwekkend gemiddelde van ruim 134.

Die gewonnen leg leek de Nederlander goed te doen, want hij begon uitstekend aan de vierde sessie en wist de achterstand te verkleinen tot één break. Wright zou Wright echter niet zijn als hij tijdens de wedstrijd zijn pijlen niet zou veranderen. Zelfs met een gemiddelde van ruim 112 durfde hij het aan. Het pakte voor 'Snakebite' echter perfect uit. Hij wist vijf legs op rij te pakken en won uiteindelijk ruim met 17-10.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore