World Matchplay

Van den Bergh veel te sterk voor Ratajski

24 juli 2021 21:39 Aangepast: 24 juli 2021 21:45
Dimitri van den Bergh Beeld © Getty Images

Dimitri Van den Bergh mag zich op gaan maken voor de tweede finale op rij op de World Matchplay. Ondanks een stroeve start was hij in de halve finale veel te sterk voor Krzysztof Ratajski en won dan ook afgetekend met 17-9.

Als titelverdediger gold Dimitri Van den Bergh vooraf als de grote favoriet in het duel met Krzysztof Ratajski. De Belg kende echter een zwakke start en keek bij de eerste pauze al tegen een 4-1 achterstand aan. In het tweede deel 'The Polish Eagle' nog verder uit te lopen, maar door twee uitstekende legs op rij wist Van den Bergh toch bij te blijven.

Ratajski stort volledig in

In het derde deel begon Ratajski steeds slordiger te gooien zodat Van den Bergh langszij kon komen en zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kon komen. Het leek als een mokerslag aan te komen bij de Pool, want hij kreeg de dubbel niet meer geraakt. 'The Dreammaker' pakte zeven legs op rij en had bij het ingaan van de derde pauze plotseling een 9-6 voorsprong te pakken.

Ratajski leek in het vierde deel toch weer aan te kunnen haken, maar nadat hij in het vijfde deel direct weer gebroken werd na enkele gemiste dubbels volgde de definitieve beslissing. Van den Bergh kon eenvoudig uitlopen naar een 17-9 zege. Het betekent bovendien dat Van den Bergh zijn eerste negen duels gewonnen heeft op de World Matchplay aangezien hij vorig jaar als debutant het toernooi direct wist te winnen. Iets wat een andere darter nooit gelukt is.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore