World Matchplay

Opnieuw moeizame overwinning voor Van Gerwen

23 juli 2021 22:47 Aangepast: 23 juli 2021 22:52
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Het is Michael van Gerwen gelukt om door te dringen tot de halve finale van de World Matchplay door te winnen van Nathan Aspinall. Echt van harte ging dat niet. Aan beide kanten werden er veel fouten gemaakt, maar de Nederlander trok aan het langste eind: 16-9.

Beide heren wisten de toon meteen te zetten door allebei te openen met een maximale score. Van Gerwen was vervolgens de eerste die een break wist te plaatsen in de derde leg. Daarna verzilverde de Nederlander die break meteen, maar vergat om een gaatje te slaan met drie pijlen in de hand voor de dubbel: 3-2.

Slordig spel

Na de onderbreking ging Van Gerwen goed van start door een 110-finish te gooien en wist daarna opnieuw een break te plaatsen. Het spel was echter niet fantastisch. De legs werden gewonnen na 17 en 19 pijlen. Wederom wist de man uit Vlijmen het gaatje niet groter te maken en zo kon ‘The Asp’ terug breaken en hielp zichzelf in het zadel door vervolgens 130 van het bord te poetsen via de bullseye. Helaas kon de man uit Stockport niet voorkomen dat ook de tweede sessie naar Van Gerwen ging: 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen nauwelijks in gevaar tegen White

Een kleine opleving was er in leg dertien. Van Gerwen wist een break te plaatsen met een 13-darter en zo was het verschil weer drie legs. Helaas vielen beide kemphanen daarna weer terug in het slordige spel met als dieptepunt leg nummer veertien. Over en weer werden er veel dubbels gemist en de beslissing moest vallen via de dubbel 1. Die strijd werd gewonnen door Van Gerwen en dat gaf blijkbaar wat zelfvertrouwen. De tweevoudig winnaar van de World Matchplay liep uit naar een 10-5 voorsprong.

Weinig spanning

Die ruime voorsprong was te groot om nog te overbruggen voor de 30-jarige Aspinall. De Engelsman leek nog een beetje spanning in de wedstrijd te brengen door nog twee legs op rij te winnen, maar met de finish in zicht schakelde Van Gerwen een klein tandje bij en besliste de wedstrijd in zijn voordeel. De Nederlander staat voor het eerst sinds 2016, het jaar waarin Van Gerwen het toernooi ook won, weer in de halve finale van de World Matchplay. In die halve finale is Peter Wright zijn tegenstander die eerder op de avond won van Michael Smith.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore