World Matchplay

Wright meedogenloos tegen machteloze Smith

23 juli 2021 21:27 Aangepast: 23 juli 2021 21:35
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright gaan we terugzien in de halve finale van de World Matchplay. In het begin leek het een spannende strijd te worden, maar de Schot was duidelijk veel beter dan Michael Smith. De wedstrijd eindigde in een 16-7 overwinning voor ‘Snakebite’.

De openingsfase was van een hoog niveau en leek met groot gemak de kant op te vallen van Wright. De Schot deelde als eerste een tikje uit door zijn tegenstander te breaken, maar miste vervolgens drie pijlen om die break te verzilveren. Smith kon de schade voor de pauze nog herstellen, maar kwam niet lekker uit de pauze, waardoor ‘Bully Boy’ opnieuw tegen een break achterstand aan keek: 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van den Bergh stunt tegen wereldkampioen Price

Smith kan geen druk zetten

Smith, de huidige nummer zeven van de Order of Merit, moest alle zeilen bijzetten om Wright enigszins uit zijn concentratie te krijgen. Dit lukte helaas niet. Het niveau van de Engelsman ging langzaam omlaag en daartegenover stond een ijzersterke Peter Wright. ‘Snakebite’ wist zijn hoge niveau vast te houden, wist meer kansen voor zichzelf te creëren en profiteerde van iedere fout die Smith maakte. De wereldkampioen van 2020 won zelfs zeven legs op rij en sloeg zo een enorm gat: 13-4.

Dat enorme gat wist Smith nog wel wat te verkleinen door drie legs op rij te pakken, omdat Wright de teugels iets liet vieren. Er moest echter wel een wonder gebeuren voor de man uit St. Helens om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Dat wonder bleef uit. Wright bleef geconcentreerd zijn pijlen naar het bord gooien en bereikte zo de halve finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore