World Matchplay

Van den Bergh stunt tegen wereldkampioen Price

22 juli 2021 23:01 Aangepast: 22 juli 2021 23:18
Dimitri van den Bergh Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh staat opnieuw in de halve finale van de World Matchplay. De titelverdediger was met 16-9 te sterk voor Gerwyn Price, die hierdoor nog minimaal één jaar moet wachten op zijn eerste halve finale in Blackpool.

Price begon de wedstrijd in stijl met een 105 finish in zijn eigen leg. De Welshman kreeg in de vierde leg als eerste de kans om te breaken, maar liet dit na. Een leg later was het Van den Bergh die de kans op een break kreeg en wél toesloeg vanaf 96.

Na de onderbreking liep de Belg dankzij een nieuwe break uit naar 6-2, maar Price herpakte zich en maakte één break ongedaan. Deze break verschil bleef staan tot de negentiende leg. Bij een 10-8 achterstand kreeg Price drie pijlen op zijn geliefde tops en dubbel 10, maar de nummer één van de wereld miste. Dit bleek het definitieve breekpunt in de wedstrijd. Van den Bergh profiteerde en won, mede dankzij een heerlijke 90 finish via bullseye, vier legs op rij.

Bij een stand van 15-8 kreeg de Belg zijn eerste matchdarts, maar deze waren niet aan hem besteed. Een leg later besliste hij het duel alsnog via dubbel 4. Hierdoor maakt de nummer acht van de wereld nog steeds kans op het prolongeren van zijn titel.

Ratajski veel te sterk voor Rydz

Van den Bergh gaat zaterdag in de halve finale spelen tegen Krzysztof Ratajski, die vanavond veel te sterk was voor Callan Rydz. De 44-jarige darter uit Polen had ruim één uur nodig om met 16-8 te winnen van de 21-jaar jongere Engelsman. 

Nadat de eerste twee darts met de legs mee gingen, was het Ratajski die een break wist te forceren. Dit deed 'The Polish Eagle' in de zevende leg opnieuw, waardoor hij een gewenste ruime voorsprong te pakken had. 

Rydz, die de gehele wedstrijd tien punten gemiddeld minder scoorde dan zijn opponent, was niet bij machten om Ratajski terug te breken. In de vijftiende leg moest hij zelfs een nieuwe break incasseren, waardoor de achterstand opliep tot 11-5.

Het hoogtepunt van het duel vond plaats in de tweeëntwintig leg, toen Ratajski op knappe wijze een 141-finish noteerde. Twee legs later gooide de Pool het duel via dubbel 8 in het slot en mag hij zich op gaan maken voor zijn eerste halve finale op een televisietoernooi bij de PDC.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore