World Matchplay

Aspinall wint gevecht van Anderson, Wright ijzersterk

22 juli 2021 00:26 Aangepast: 22 juli 2021 00:32
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Zowel Nathan Aspinall als Peter Wright hebben de kwartfinale gehaald van de World Matchplay 2021. Na een bloedstollende wedstrijd won Aspinall met 11-9 van de Schot Gary Anderson. Peter Wright had geen kind aan Joe Cullen: 11-5.

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen Gary Anderson en Nathan Aspinall. ‘The Asp’ mocht als eerste het podium betreden en nam ook als eerste de leiding: 3-0. De Schot was daar echter niet van onder de indruk en deed hetzelfde kunstje, maar dan net iets beter. ‘The Flying Scotsman’ won, mede door missers op de dubbel van Aspinall, maar liefst vier legs op rij. Dat gevoel kon Anderson niet vasthouden en zo kon Aspinall het tij weer keren en ging uiteindelijk met een comfortabele 6-4 voorsprong de pauze in door vlak voor de onderbreking een break te plaatsen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Smith wint absolute thriller van De Sousa

Stuivertje wisselen

Na de pauze wist Aspinall die break meteen te verzilveren, maar kon vervolgens niet verder uitlopen. De 50-jarige Anderson bleef namelijk in de nek hijgen van zijn twintig jaar jongere tegenstander en gooide op een zeer belangrijk moment een knappe 149-finish, al stond het nog wel 9-8 in het voordeel van de Engelsman. Die pakte op zijn beurt weer zijn moment door de leg erna op matchpoint te komen door een finish van 117 van het bord te gooien: 10-8. Beide heren waren zichtbaar aan het genieten van het gevecht, maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn. Na een matchdart te hebben gemist was het een leg later wel raak voor Nathan Aspinall. De man uit Stockport gaat door naar de kwartfinale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen nauwelijks in gevaar tegen White

Wright eenvoudig langs Cullen

De avond werd afgesloten door Peter Wright en Joe Cullen. De wedstrijd begon wat eenzijdig aangezien de eerste drie legs allemaal de kant op gingen van de Schot. Cullen zat op dat moment niet echt lekker in de wedstrijd, maar kon wel op gelijke hoogte komen doordat hem ook wat kansen gegund werden door ‘Snakebite’. Wright had op zijn beurt weer eens van setje gewisseld en won, mede door een 103-finish, vier legs op rij.

Voor ‘The Rockstar’ werd het toch wel een onmogelijk opgave om nog te winnen. Zeker nadat de huidige nummer twee van de wereld een gat sloeg van maar liefst vijf legs: 8-3. Dat gat bleek ook niet meer te overbruggen voor de 32-jarige Engelsman en uiteindelijk werd het dus 11-5 in het voordeel van Peter Wright.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore