World Matchplay

Van Gerwen nauwelijks in gevaar tegen White

21 juli 2021 23:38 Aangepast: 21 juli 2021 23:41
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Het is Michael van Gerwen gelukt om door te dringen tot de kwartfinale van de World Matchplay. Een spannende wedstrijd was het niet, maar uiteindelijk werd het een prima overwinning voor ‘Mighty Mike’: 11-8.

In de eerste ronde ging het voor Michael van Gerwen vrij moeizaam. De Nederlander was er dan ook op gebrand om het zichzelf nu een stuk minder moeilijk te maken tegen Ian White. Dit lukte in de beginfase echter nog niet helemaal. Van Gerwen wist wel als eerste een break te plaatsen, maar White had hier direct een antwoord op en ging met een 3-2 voorsprong de pauze in. 

Na die pauze was het spelbeeld precies hetzelfde. ‘Mighty Mike’ wist als eerste een break te plaatsen. Dit gebeurde in de negende leg, maar de man uit Vlijmen kon de break opnieuw niet verzilveren. White bleef vervolgens vrij rustig en wist een 5-5 tussenstand te noteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen moeizaam naar tweede ronde

Tandje erbij

Van Gerwen wist dat er een tandje bij moest om ‘Diamond’ definitief achter zich te laten. Dat lukte, want direct na de pauze lukte het de Nederlander om opnieuw te breaken en het lukte om vervolgens een gat te slaan van vier legs dankzij finishes van 92 en 93: 10-6. 

De 50-jarige Engelsman gaf zich echter niet zomaar gewonnen en deed nog wat terug door een finish te gooien van 108. Vervolgens wist White nog één keer te breaken, Van Gerwen vergat de wedstrijd direct uit te gooien, maar dat was uitstel van executie. De leg erna maakte Van Gerwen het knap af door een finish van 121 uit te gooien via de bullseye. In de kwartfinale gaat Van Gerwen het opnemen tegen Nathan Aspinall.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore