World Matchplay

Smith wint absolute thriller van De Sousa

21 juli 2021 21:42 Aangepast: 21 juli 2021 21:47
Michael Smith Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael Smith heeft zich geplaatst voor de kwartfinale. Na een zenuwslopend gevecht met De Sousa stond het na twintig legs gelijk en moest er een verlenging aan te pas komen. In die verlenging hield Smith het hoofd koel en won uiteindelijk met 13-11.

José de Sousa verkeert in uitstekende vorm. Dat liet de Portugees al zien door Gabriel Clemens te verslaan in de eerste ronde met ruime cijfers. Die goede vorm nam ‘The Special One’ vervolgens mee in het begin van de wedstrijd tegen Michael Smith door snel op een voorsprong te komen. Echter gooide ‘Bully Boy’ behoorlijk wat zand in de motor door vervolgens vijf legs op rij te winnen. De Sousa herstelde zich gelukkig op tijd en zo gingen de heren met een 5-5 tussenstand de tweede break in.

Na de break bleef het niveau hoog en zagen we De Sousa zoals we hem kennen. Eerst gooide hij 80 uit door twee keer D20 te raken en de leg erna maakte de Portugees een rekenfout. De Sousa kwam daar mee weg en bracht het verschil in legs naar twee: 6-8. Lang leek het er op dat die voorsprong voldoende was om de overwinning binnen te slepen. Daar wilde Smith echter niets van weten en dwong een verlenging af: 10-10.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Sousa overtuigt met enorme zege, ook Cullen wint

Smith door het oog van de naald

Voordat de verlenging kon beginnen was er opnieuw een pauze. Die pauze leek Smith niet goed te doen. Hij speelde zijn slechtste leg en zo kon De Sousa breaken. Vervolgens had De Sousa een matchdart om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar hij miste. Op dat moment stond Smith nog op een 108-finish. Deze werd vakkundig van het bord gesmeten en zo ontstond een zenuwslopend gevecht. De 30-jarige Smith was zijn zenuwen het meeste de baas. Scorend deed hij het net even wat beter en toen De Sousa met drie pijlen in de hand niet meer op gelijke hoogte kwam was het Smith die de beslissende leg gooide. Dat resulteerde in een schreeuw van opluchting, maar nog belangrijker, een plek in de kwartfinale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore