Darts

White strompelend verder; ook Aspinall en Anderson naar laatste 16

19 juli 2021 23:35 Aangepast: 20 juli 2021 00:02
Ian White Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Ian White heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. Tegen Daryl Gurney leek hij een ruime zege te gaan pakken, maar werd het alsnog spannend: 10-7.

Via een sterke 101-finish pakte Gurney een 1-0 voorsprong. Twee legs later zorgde een 130-finish voor 2-2, maar White maakte direct weer gelijk via een 117-finish. Direct voor de eerste pauze plaatste White de eerste break, waardoor hij met een goed gevoel de pauze in ging. Waar ‘Diamond’ White steeds beter ging gooien, werd het spel van Gurney minder en minder. De Noord-Ier kon het juiste ritme niet meer vinden en zag White zelfs uitlopen naar een 8-3 voorsprong.

Grote opluchting

Een 116-finish bezorgde Gurney eindelijk weer een leg. Nadat hij er ook nog 8-5 van maakte, miste White drie darts om op één leg van de zege te komen. Gurney profiteerde ervan en kwam dus zelfs nog terug tot 8-6. Maar dichterbij kon ‘Superchin’ niet meer komen, mede door het vele missen op de dubbels (van beide mannen): het was uiteindelijk White die de vijftiende leg won, nadat beide spelers al twee keer aan het bord waren gekomen om de leg te winnen (9-6). White leek een leg later de wedstrijd te kunnen binnen halen, maar een 121-finish van Gurney hield hem nog even in de wedstrijd. De Noord-Ier kreeg zelfs nog drie darts om op 9-8 te komen, maar die gingen allen mis. White had zelfs ook al drie matchdarts gemist, maar uiteindelijk vond hij tot grote opluchting van zichzelf de dubbel zes voor de 10-7 overwinning.

Heerlijke wedstrijd tussen Aspinall en King

Ook Nathan Aspinall plaatste zich voor de volgende ronde. Tegen Mervyn King kwam hij al snel op een 4-0 voorsprong, maar nadat King terug kwam tot 4-3 ontstond er een echt gevecht tussen de twee Engelsmannen. Bij een stand van 6-5 voor Aspinall miste King vier darts om de stand voor het eerst weer gelijk te trekken. Die missers kwamen ‘The King’ duur te staan: Aspinall bleef sterk doorgooien en kon uiteindelijk uitlopen naar een 10-6 overwinning.

Anderson als laatste naar tweede ronde

De zestiende en laatste speler die zich bij de laatste zestien voegde is Gary Anderson. De winnaar van 2018 en runner-up van vorig jaar speelde nog niet als een titelkandidaat, maar had weinig moeite om Stephen Bunting te verslaan. De Schot speelde een degelijke wedstrijd, maar kreeg ook nauwelijks tegenstand van een tegenvallende Bunting. Anderson won de partij met 10-5 en mag daardoor in de tweede ronde in actie gaan komen tegen Nathan Aspinall.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore