Darts

Van Gerwen moeizaam naar tweede ronde

19 juli 2021 22:15 Aangepast: 19 juli 2021 23:59
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat in de tweede ronde van de World Matchplay. Tegen Damon Heta begon hij aanvankelijk moeizaam, maar uiteindelijk boekte de Nederlander een prima 10-7 overwinning.

Ondanks dat de hoge scores niet altijd gevonden werden, kwam Van Gerwen dankzij een break op een 3-1 voorsprong. Een leg later miste hij de bulls-eye voor een 132-finish, waardoor Heta kon terug breaken tot 3-2. Ook de twee legs daarna gingen tegen de darts, waardoor Van Gerwen nog niet echt weg kon lopen bij zijn Australische tegenstander (4-3).

Van Gerwen buigt, maar barst niet.

Heta begon wel steeds beter in de wedstrijd te komen. Nadat hij nog een 4-2 achterstand had, won ‘The Heat’ vier legs op rij om bij de tweede pauze een 6-4 voorsprong op het bord te hebben. Die pauze kwam voor Van Gerwen op het juiste moment, want hij kwam sterk uit de break: via een 11-darter, een 14-darter én een 13-darter boog ‘Mighty Mike’ zijn achterstand om in een 7-6 voorspong. In de veertiende leg kreeg Heta volop kansen om weer gelijk te komen, maar hij miste vijf darts op tops voor 7-7. Van Gerwen profiteerde ervan en kon daarna de wedstrijd rustig uitspelen. Hij miste nog wel wat matchdarts, maar via de dubbel 1 boekte hij uiteindelijk een 10-7 overwinning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore