World Matchplay

De Sousa overtuigt met enorme zege, ook Cullen wint

18 juli 2021 23:45 Aangepast: 18 juli 2021 23:58
Jose de Sousa Beeld © PDC/Lawrence Lustig

José de Sousa is op indrukwekkende wijze begonnen aan de World Matchplay. De Portugees was met 10-2 veel te sterk voor Gabriel Clemens. Joe Cullen bereikte de tweede ronde dankzij een overwinning tegen Chris Dobey, terwijl Michael Smith wist te winnen van Ryan Searle.

Joe Cullen kende afgelopen weken geen gelukkige periode, want in de laatste vijf Player Championships wist hij slechts één wedstrijd te winnen. Desondanks was hij tegen Chris Dobey de grote favoriet en hij pakte dan ook direct een break voorsprong. Dobey wist uiteindelijk weer op gelijke hoogte te komen en tot 7-7 ging het gelijk op. 'The Rockstar' wist de volgende leg te breaken en dat bleek de uiteindelijke beslissing. Met een 10-8 overwinning bemachtigde hij een plek in de volgende ronde.

Sprint van Smith te machtig

Voor Michael Smith begon de World Matchplay tegen Ryan Searle. Nadat het 3-3 stond bracht een sprint van 'Bully Boy' de beslissing door vier legs op rij te winnen. 'Heavy Metal' wist nog wel een paar legs te pakken, maar hij kon echter niet voorkomen dat de winst naar zijn landgenoot ging met een 10-7 overwinning.

Geen maat op de 'Special One'

José de Sousa laat al maanden zien in uitstekende vorm te zijn met onder meer een finaleplek in de Premier League. Ook tegen Gabriel Clemens begon hij uitstekend, want bij het ingaan van de eerste pauze had hij al direct een 5-0 voorsprong te pakken. Het werd uiteindelijk geen whitewash voor de 'German Giant' omdat hij uiteindelijk nog twee legs wist te pakken, maar desondanks ging hij met 10-2 zeer hard onderuit.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore