World Matchplay

Ook Noppert direct uitgeschakeld na nederlaag tegen Wright

18 juli 2021 23:00 Aangepast: 18 juli 2021 23:10
Danny Noppert Beeld © Kelly Deckers/PDC Europe

Danny Noppert is op de World Matchplay tegen een zeer harde nederlaag aangelopen. Tegen Peter Wright, de nummer twee van de PDC Order of Merit, ging de Nederland uiteindelijk met 10-2 onderuit. Vooral een reeks gemiste dubbels braken Noppert uiteindelijk op.

Danny Noppert is volop in de strijd met Dirk van Duijvenbode om een plek als tweede Nederlander op de PDC Order of Merit. 'The Freeze' kon daarom zeer goede zaken doen op de World Matchplay aangezien hij wist dat Van Duijvenbode al was uitgeschakeld. Noppert had het qua loting echter niet getroffen, want hij moest zien af te rekenen met Peter Wright.

Te slordig op de dubbels

Scorend begon Noppert goed aan de wedstrijd, maar direct had hij veel moeite om de dubbel te raken. De Nederlander pakte weliswaar nog wel de eerste leg, maar zag na een reeks gemiste dubbels al snel 'Snakebite' uitlopen naar een 6-1 voorsprong.

Noppert wist vervolgens nog wel een break terug te pakken, maar de drie legs daarna gingen wederom naar Wright en een harde 10-2 nederlaag voor de Nederlander was daarmee het gevolg.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore