World Matchplay

Cross via Smith naar tweede ronde World Matchplay

18 juli 2021 17:59 Aangepast: 18 juli 2021 18:02
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Rob Cross heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. De huidige nummer vijf van de wereld was met 10-8 te sterk voor zijn 32-jarige landgenoot Ross Smith.

Smith begon goed aan de partij door meteen op een 2-0 voorsprong te komen. Deze voorsprong behield hij tot de zesde leg, waarna Cross het initiatief in de partij overnam. De voormalig wereldkampioen won vanaf 3-3 namelijk vier legs op rij. Smith maakte één van de twee breaks nog ongedaan, maar kon niet voorkomen dat Cross in de achttiende leg vanaf 46 de eindstand op 10-8 bepaalde.

Humphries verrast Wade

De verrassing van de middag komt op naam van Luke Humphries, die met grote cijfers wist te winnen van James Wade. Het werd namelijk maar liefst 10-3 voor de 26-jarige darter uit Newbury.

'Cool Hand Luke' schoot uit de startblokken en wist direct de leg van Wade af te pakken, waarna hij in de vijfde leg opnieuw wist te breaken. Hierdoor ging Humphries met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in. Ook de tweede serie wist hij met dezelfde cijfers naar zich toe te trekken, waardoor de nummer 31 van de wereld nog twee legs verwijderd was van de volgende ronde. Nadat in de derde serie de eerste twee legs met de darts mee gingen, was het Humphries die met een nieuwe break het duel in zijn voordeel besliste. 

Ratajski ruim voorbij Dolan

Ook Krzysztof Ratajski zien we terug bij de laatste zestien in Blackpool. De Pool was vanmiddag met 10-4 te sterk voor Brendan Dolan, die hierdoor net als vorig jaar blijft steken in de eerste ronde.

In de eerste vijf legs ging het duel tussen Ratajski en Dolan mooi gelijkop, waarna 'The Polish Eagle' twee keer de leg van Dolan af wist te pakken. Tussendoor gooide hij in zijn eigen leg nog een knappe 102-finish. Aangezien de resterende legs met de darts mee gingen, eindigde het duel in een 10-4 zege voor de huidige nummer dertien van de wereld.

Rydz wint in matig duel van Durrant

De laatste darter die zich in de middagsessie plaatste voor de volgende ronde is Callan Rydz. De 23-jarige Engelsman was in zijn debuutwedstrijd op de World Matchplay te sterk voor Glen Durrant: 10-6. 

Het publiek werd niet vermaakt tijdens dit duel, aangezien zowel Rydz als Durrant nog geen 75 gemiddeld noteerde na vijf legs. Rydz had hierin wel het voordeel dat alle vijf de legs zijn kant opvielen, waardoor Durrant opnieuw tegen een forse achterstand aankeek. Deze achterstand kwam de voormalig Premier League dan ook niet meer te boven, al wist hij er van de resterende elf legs nog zes te winnen. Voor Rydz wacht in de tweede ronde een ontmoeting met Cross.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore