World Matchplay

Wattimena kan niet voor stunt zorgen tegen Price

17 juli 2021 22:53 Aangepast: 18 juli 2021 01:06
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Jermaine Wattimena niet gelukt om voor een stunt te zorgen op de World Matchplay. Gerwyn Price, de nummer één op de PDC Order of Merit, bleek met 10-4 uiteindelijk veel te sterk voor de Nederlander.

Jermaine Wattimena had zich aanvankelijk net niet weten te plaatsen voor de World Matchplay. Omdat Mensur Suljovic zich vanwege medische redenen echter terug moest trekken, mocht de Nederlander alsnog deelnemen. Met regerend wereldkampioen Gerwyn Price had hij echter een loodzware opponent getroffen. 'The Machine Gun' begon echter uitstekend, want hij wist de eerste twee legs binnen te slepen. Omdat de Welshman vervolgens drie legs op rij wist te pakken ging hij alsnog met een voorsprong richt de eerste pauze.

Price uiteindelijk los

'The Machine Gun' kwam weer goed uit de kleedkamer, want hij trok de stand gelijk en mede dankzij een knappe 116-finish kon hij goed bijblijven. Het was echter 'The Iceman' die dankzij een 132-finish wist te breaken en met een 6-4 voorsprong richt in de tweede en laatste pauze mocht gaan. Price leek aanvankelijk met speels gemak de eerste leg van het derde gedeelte van de wedstrijd te kunnen pakken, maar na een hele reeks aan gemiste dubbels kreeg Wattimena alsnog de kans om de break terug te pakken. Uiteindelijk misten beide darters in totaal 16 pijlen, waarna de wereldkampioen alsnog toesloeg.

Het bleek de uiteindelijke beslissing te zijn. 'The Iceman' was los en liep in snel tempo uit naar een 10-4 zege. In totaal wist hij drie keer een finish boven de 100 te gooien, waaronder in de laatste twee legs.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore