World Matchplay

Van Duijvenbode komt net tekort tegen Clayton

17 juli 2021 22:07 Aangepast: 17 juli 2021 22:26
Dirk van Duijvenbode Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Dirk van Duijvenbode niet gelukt om de tweede ronde van de World Matchplay te halen. 'Aubergenius' kon lang mee met Jonny Clayton, maar ging uiteindelijk alsnog met 10-7 onderuit tegen de Welshman.

Van Duijvenbode wist op voorhand al dat hij het niet getroffen had met de loting, want de Nederlander moest het meteen opnemen tegen de regerend winnaar van de World Cup of Darts, The Masters én de Premier League. Hij werd in de openingsleg ook direct gebroken, zodat hij bij de eerste pauze tegen een achterstand aan keek. Het tweede deel van de wedstrijd begon met drie breaks op rij, waarna 'Aubergenius' in de negende leg voor het eerst op voorsprong wist te komen. Clayton trok de stand echter direct gelijk met het ingaan van de tweede pauze.

Clayton keert uitstekend terug

Het derde en laatste deel van de strijd begon voor de Nederlander alles behalve voorspoedig, want al snel liep Clayton probleemloos uit naar een 8-5 voorsprong en de wedstrijd leek beslist. Nadat 'The Ferret' dubbel 20 niet uit kreeg gegooid, wist Van Duijvenbode een break terug te plaatsen en hij hield vervolgens ook zijn eigen leg. Vervolgens kende hij weer een matige leg zodat Clayton de marge weer uit kon breiden naar een verschil van twee legs en nog maar één leg nodig had voor de winst. Ook in de volgende leg was de Welshman te sterk, zodat hij met 10-7 Van Duijvenbode wist te verslaan.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore