Premier League of Darts

Clayton in finale veel te sterk voor De Sousa

28 mei 2021 23:03 Aangepast: 28 mei 2021 23:12
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton mag zich de winnaar van de Premier League of Darts noemen. 'The Ferret' was in de finale uiteindelijk veel te sterk voor José de Sousa en won met 11-5. Na eerder dit jaar The Masters te hebben gewonnen, heeft hij nog geen vier maanden later al zijn tweede grote toernooi van dit kalenderjaar te pakken.

Het was al duidelijk dat na Glen Durrant vorig jaar ook de Premier League-winnaar van 2021 een debutant zou worden, aangezien José de Sousa en Jonny Clayton dit jaar pas voor het eerst werden uitgenodigd. Het was daarbij 'The Ferret' die uit de startblokken schoot, want al snel had hij met twee breaks een voorsprong van 5-2 te pakken. 

De Sousa wist dankzij een geweldige 10-darter een break terug te pakken, maar zag Clayton direct de marge weer vergroten. Ook nu wist de Portugees weer te breaken, zodat bij het ingaan van de pauze de stand 4-6 was in het voordeel van de Welshman.

Geen maat op Clayton

In de halve finale tegen Michael van Gerwen had Clayton moeite om op gang te komen na de pauze en ook tegen De Sousa begon hij niet al te scherp. 'The Special One' kreeg de dubbel echter niet geraakt, zodat Clayton er dankbaar gebruik van maakte. 

Een leg later plaatste De Sousa echter de vijfde break op rij, maar Clayton kwam meteen met nog een break. De Welshman wist vervolgens wel zijn leg te houden en besliste daarmee al de wedstrijd. Ook de twee legs daarna gingen naar 'The Ferret' zodat hij afgetekend met 11-5 won.

Bijzondere route voor 'The Ferret'

De weg naar de uiteindelijke zege was voor Clayton wel speciaal. De Welshman kreeg het laatste ticket voor de Premier League door eind januari The Masters te winnen. Waar normaal gesproken alleen de top-16 deel mag nemen aan dat toernooi besloot de PDC dit jaar om het deelnemersveld uit te breiden naar 24 spelers en Clayton was een van de darters die daardoor ook van de partij was. Na vijf wedstrijden gewonnen te hebben stond hij met de beker in zijn handen en had daarmee ook een Premier League-ticket op zak.

Clayton begon voortreffelijk aan de Premier League en had na de eerste week direct de koppositie te pakken. Hij zakte even weg op de ranglijst en wist zich uiteindelijk pas op de laatste avond te plaatsen voor de play-offs. Dankzij uitstekende wedstrijden tegen Van Gerwen en De Sousa kroonde hij zich tot de Premier League-winnaar van 2021. Voor het eerst in de historie dat degene die vierde werd in de competitie het toernooi uiteindelijk wist te winnen. Bovendien ook de eerste Welshman die de Premier League heeft gewonnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore