Premier League of Darts

De Sousa wint opnieuw van Aspinall en gaat naar finale

28 mei 2021 21:48 Aangepast: 28 mei 2021 22:00
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

José de Sousa heeft na een heerlijke wedstrijd weten te winnen van Nathan Aspinall. De halve finale van de Premier League of Darts had uiteindelijk de maximale negentien legs nodig en daarin bleek de Portugees net te sterk voor 'The Asp'.

José de Sousa had donderdag al overtuigend gewonnen van Nathan Aspinall zodat hij op een tweede plaats in de competitie was geëindigd. Een dag later moest 'The Special One' wederom af zien te rekenen met de Engelsman om tijdens zijn debuut in de Premier League de finale te bereiken.

De Sousa pakte ook de eerste twee legs, maar 'The Asp' wist de stand snel weer gelijk te trekken tot 2-2. In de vierde leg waren er bovendien twee opvallende momenten. Allereerst vroeg Aspinall aan scheidsrechter George Noble om zijn pijl op te pakken toen hij deze liet vallen. Vervolgens had De Sousa niet in de gaten waar hij op stond en gooide zichzelf kapot op 37.

Opnieuw winst voor de debutant

Het was uiteraard niet de eerste keer dat De Sousa deze Premier League in de fout ging met het rekenwerk en hij leek er ook niet mee te zitten, want hij bleef uitstekend gooien. Een nieuwe slordigheid kostte hem echter de achtste leg en in plaats van een voorsprong van 6-2 stond het 4-4 gelijk. Aspinall kwam vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, maar de Portugees wist direct terug te breaken, zodat het bij de pauze 5-5 stond.

Na de pauze bleef het tot het einde gelijk op gaan. Beide darters gaven nauwelijks kansen weg in hun eigen leg zodat bij een stand van 9-9 een beslissende negentiende leg het gevolg was. De Sousa mocht daarin beginnen en begon daarin perfect met een 180. De Portugees leek vervolgens last te krijgen van de bekende bibbers, maar net op het juiste moment wist hij de triple weer te raken. 'The Special One' kreeg als eerste pijlen voor de wedstrijd en met zijn tweede pijl was het direct raak.

Voor De Sousa wacht nu de finale tegen Jonny Clayton. Het tweede jaar op rij dat in de finale van de Premier League twee debutanten staan nadat Glen Durrant vorig jaar nog te sterk was voor Aspinall.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore