Premier League of Darts

Van Gerwen na thriller onderuit tegen Clayton

28 mei 2021 20:53 Aangepast: 28 mei 2021 21:00
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de finale van de Premier League of Darts te bereiken. De Nederlander ging na een spannende strijd uiteindelijk met 8-10 onderuit tegen Jonny Clayton, zodat de debutant uit Wales direct voor zijn eerste titel in de Premier League kan gaan.

Michael van Gerwen begon als nummer één van de reguliere competitie uiteraard als favoriet, maar de Nederlander wist ook dat hij in de vier eerdere ontmoetingen dit jaar tegen Jonny Clayton drie keer verloren had. De laatste keer dat beide darters tegen elkaar speelden was het echter wel een zege voor 'Mighty Mike'.

Clayton toch weer te sterk

Zowel Van Gerwen als Clayton begon uitstekend door hun eigen leg te pakken met een 100+ finish. De eerste vier legs gingen uiteindelijk naar degene die begonnen was, waarna 'The Ferret' de eerste break pakte. Na een voortreffelijke leg van de groene sloopkogel was het echter weer gelijk, maar wederom wist Clayton te breaken. Hij was ook goed op weg om deze te verzilveren, maar nadat hij een pijl miste voor dubbel 14 sloeg Van Gerwen genadeloos toe door 140 uit te gooien. De twee legs daarna gingen echter naar de Welshman, zodat bij de pauze Clayton een voorsprong van 4-6 had te pakken.

Van Gerwen kwam vervolgens voortreffelijk uit de kleedkamer. Drie legs op rij waren voor 'Mighty Mike' en de voorsprong was daarmee weer terug bij de Nederlander. Clayton kon echter bij blijven en wist na een uitstekende leg op 8-9 te komen en was daarmee een leg verwijderd van de finale. Dat 'The Ferret' al het hele kalenderjaar in voortreffelijke vorm verkeert bewees hij vervolgens door op knappe wijze via een 121-finish de zege naar zich toe te trekken.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore