Ga naar de inhoud
Premier League of Darts

Clayton plaatst zich voor halve finale tegen Van Gerwen

Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton heeft zich in zijn debuutjaar direct geplaatst voor de play offs van de Premier League of Darts. In een rechtstreeks knock-out duel was 'The Ferret' te sterk voor Dimitri van den Bergh: 8-6.

Nadat beide heren hun eerste leg wisten te behouden, was het Clayton die vanaf 84 een break wist te plaatsen. Deze break bleek uiteindelijk beslissend voor de Welshman, die door sterk spel en mooie finishes niet in de problemen kwam in zijn eigen legs. Slechts één keer mocht Van den Bergh aanleggen op een dubbel in de leg van Clayton, maar een pijl op bullseye werd gemist. In de veertiende leg gooide de nummer zeventien van de wereld via tops het duel in het slot. Morgen neemt hij het in de halve finale op tegen niemand minder dan Michael van Gerwen.

De Sousa ruim voorbij Aspinall

Jose de Sousa, dé verrassing van deze Premier League, sluit de reguliere competitie af als de nummer twee van de ranglijst. 'The Special One' was met grote cijfers te sterk voor Nathan Aspinall: 8-3.

De Sousa begon de wedstrijd met een break, die op een speciale manier werd gegooid: drie maal tops. Aspinall antwoordde op zijn beurt met een prachtige 152-finish. Ook in de daaropvolgende drie legs vielen er breaks te noteren, waarna De Portugees als eerste zijn eigen leg wist te houden. In de negende leg plaatste De Sousa opnieuw een break, waardoor zijn overwinning niet meer in gevaar kwam. Hij besloot de partij met een prachtige 149-finish, waardoor hij morgen met veel vertrouwen zal starten aan zijn halve finale. Hierin is opnieuw Aspinall de tegenstander.

Wade te sterk voor Anderson

James Wade heeft zijn laatste wedstrijd gewonnen in de Premier League of Darts. 'The Machine' was met 8-6 te sterk voor Gary Anderson, die de prestigieuze dartscompetitie eindigt als hekkensluiter.

De eerste zes legs in de wedstrijd gingen met de darts mee, waarna Wade via een break op 4-3 wist te komen. De Engelsman verzilverde zijn break via een mooie 102-finish. Aangezien er in de resterende legs geen break meer viel te noteren, was het Wade die met een 8-6 overwinning van het podium stapte. 

Toernooicenter
Voor meer info:
Toernooicenter Unibet Premier League 2021