Premier League of Darts

Van Gerwen op solide wijze voorbij Wright

27 mei 2021 22:18 Aangepast: 27 mei 2021 22:25

Michael van Gerwen start morgen met vertrouwen aan de finaledag van de Premier League. De huidige nummer drie van de wereld sloot vanavond de reguliere competitie af met een 8-6 overwinning op Peter Wright.

Wright begon goed aan de partij met een 109-finish in zijn eigen leg, die werd gevolgd door een mooie 113-checkout van Van Gerwen. Nadat de daaropvolgende twee legs met de darts mee gingen, was het 'MvG' die als eerste een break wist te plaatsen. De Nederlander kreeg twee kansen om deze break te verzilveren, maar miste op de dubbel. Wright profiteerde en kwam terug tot 3-3.

Toch lukte het de Schot niet om via zijn eigen leg op voorsprong te komen, aangezien Van Gerwen via een prachtige 126-finish opnieuw wist te breaken. Ook de daaropvolgende vijf legs eindigden in breaks, waarna Van Gerwen via een prachtige 145-finish het verschil op twee legs wist te brengen. Via tops besliste de Nederlander uiteindelijk het duel in zijn voordeel.

Van Gerwen start morgen als topseed aan de slotdag van de Premier League of Darts. In de halve finale gaat de Nederlander spelen tegen Dimitri van den Bergh of Jonny Clayton. Mocht hij deze wedstrijd winnen, dan speelt hij aansluitend de finale tegen de winnaar van het duel tussen Jose de Sousa en Nathan Aspinall.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore