Premier League

Van Gerwen steviger aan kop na nipte overwinning

26 mei 2021 23:40 Aangepast: 26 mei 2021 23:44
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen gaat in de Premier League Darts steviger aan kop na een nipte overwinning op José de Sousa. Op de voorlaatste avond van de reguliere competitie won de Nederlander met 8-6 van ‘The Special One’.

Beide heren wisten voorafgaand aan de wedstrijd al dat zij de play-offs niet meer konden ontlopen en dat het gevecht om de eerste plaats nog volledig open lag. Dit resulteerde in een sterke openingsfase van beide kanten waarin weinig ruimte was voor het maken van fouten. In de eerste acht legs werden er ook nauwelijks fouten gemaakt en dat zorgde er voor dat de legs werden gewonnen door degene die hem ook begonnen was: 4-4.

‘Mighty Mike’ was de eerste die een tik uitdeelde in de richting van de Portugees door in leg negen een break te plaatsen via een 12-darter. Die break wist Van Gerwen te verzilveren en dat gaf de 32-jarige Vlijmenaar vleugels. Met een strakke finish van 100 wist de vijfvoudig winnaar van de Premier League het eerste punt veilig te stellen en een gat te slaan van drie legs. Dat werd vervolgens gevierd met een oerkreet richting het publiek: 7-4.

Echt reden tot juichen was er voor de Nederlander nog niet. De Sousa hield zichzelf nog in de wedstrijd door een break terug te plaatsen en daarna zijn eigen leg te houden via een 11-darter en zo een beslissende leg af te dwingen. In die laatste leg kreeg De Sousa nog twee pijlen om er een gelijkspel aan over te houden, maar dit liet hij na. Vervolgens wist Van Gerwen het klusje te klaren en daarmee kwam er een einde aan een reeks van zes ongeslagen wedstrijden op een rij van de Portugees.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore