Premier League

Gelijkspel voor Van den Bergh, Wright uitgeschakeld

26 mei 2021 22:35 Aangepast: 26 mei 2021 22:42
Peter Wright Beeld © Getty Images

Dimitri van den Bergh heeft nog altijd kans om de play-offs van de Premier League Darts 2021 te bereiken. Na het behalen van een punt, in een zinderende wedstrijd tegen James Wade, gaat de Belg het op donderdagavond opnemen tegen Jonny Clayton om uit te maken wie het laatste plekje krijgt in de play-offs.

Comeback helpt Wright niet

Voorafgaand aan speelronde 15 was het scenario voor Peter Wright duidelijk. De Schot moest een ruime overwinning op Jonny Clayton boeken en moest hopen op verlies van Dimitri van den Bergh om nog een kleine kans te houden op de play-offs. Clayton stond op zijn beurt onder een behoorlijke druk. Bij een overwinning zou ‘The Ferret’ namelijk de grootste kanshebber zijn voor een plek bij de beste vier.

Na vijf gespeelde legs leek het doek al te zijn gevallen voor ‘Snakebite’. De 51-jarige Schot stond op dat moment met 4-1 achter en het had er alle schijn van dat Clayton rustig naar een overwinning aan het werken was. Niets was echter minder waar. Net als in speelronde 14 wist Wright een 5-3 achterstand om te buigen tot een 8-5 overwinning. Het hoogtepunt daarbij was een weergaloze finish van 161 in leg elf terwijl Clayton stond te wachten om 50 uit te gooien. Na de overwinning van Peter Wright waren Van Gerwen, Aspinall en De Sousa al zeker van de halve finales.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

IJzersterke comeback van Wright tegen Van den Bergh

Wade geeft niets cadeau

Peter Wright had zijn taak volbracht en voor hem was het hopen op een overwinning van James Wade op Dimitri van den Bergh. De 26-jarige Belg was echter niet van plan om het spannend te houden tot de laatste speelronde en opende direct met een 104-finish. ‘The Machine’ was echter niet onder de indruk en stond een geruime tijd op een break voorsprong: 6-3.

Van den Bergh schakelde op dat moment een tandje bij en gooide in de tiende leg een knappe 127-finish. Dat gaf ‘The Dream Maker’ veel vertrouwen. Met opnieuw een 104-kwam hij vervolgens langszij. Wade wist daarna de druk bij Van den Bergh flink op te voeren door als eerste een punt binnen te slepen. De Belg bleef, ondanks de druk, vrij rustig en pakte dik verdiend het andere punt door 130 van het bord te gooien via de bullseye.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen pakt koppositie na winst op Anderson

Anderson en Aspinall delen de punten

De derde wedstrijd van de avond ging tussen Gary Anderson en Nathan Aspinall. Terwijl Anderson al lang en breed was uitgeschakeld stond er voor ‘The Asp’ de eerste plaats op de ranglijst, oftewel een bonus van 25.000 pond, op het spel. Aspinall begon scherp aan de wedstrijd door meteen een break te plaatsen, maar het lukte de Engelsman echter niet om de Schot van zich af te schudden. 

Anderson wilde er op zijn beurt alles aan doen om niet als laatste te eindigen. ‘The Flying Scotsman’ wist dan ook als eerste een punt over de streep te trekken door een 112-finish te gooien en kon bij winst van de laatste plek af komen. Helaas gooide de man uit Stockport roet in het eten van Anderson door de veertiende, en laatste leg, te winnen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore