Premier League of Darts

IJzersterke comeback van Wright tegen Van den Bergh

25 mei 2021 22:24 Aangepast: 25 mei 2021 22:58
Peter Wright Beeld © PDC

Peter Wright heeft zijn overwinning op Gary Anderson een mooi vervolg gegeven. De huidige nummer twee van de wereld boog tegen Dimitri van den Bergh een 3-5 achterstand om in een knappe 8-5 overwinning.

Nadat de eerste vier legs met de darts mee gingen, was het Van den Bergh die vanaf 80 wist te breaken. De Belg liep uit tot 3-5, maar miste in de tiende leg een pijl op de dubbel. Wright profiteerde en kwam langszij, waarna hij het initiatief overnam in de partij. Via een break in de twaalfde leg kwam de Schot zelfs op voorsprong, welke hij niet meer uit handen gaf.

De Sousa verslaat Clayton

Jose de Sousa heeft zijn derde overwinning op rij te pakken in de Premier League of Darts. De 47-jarige Portugees was vanavond met 8-5 te sterk voor Jonny Clayton en klimt hierdoor naar de derde plaats.

Clayton wist via een 102-finish nog de eerste leg te winnen, maar moest daarna toezien hoe De Sousa drie legs op rij wist te pakken. Deze break voorsprong gaf 'The Special One' niet meer uit handen. In de dertiende leg wist hij zelfs nog een tweede keer te breaken, wat hem ook direct de overwinning opleverde.

Aspinall en Wade in evenwicht

Nathan Aspinall heeft vanavond kostbare punten laten liggen in zijn partij tegen James Wade. De huidige nummer tien van de wereld gaf een 7-5 voorsprong uit handen en verliest hierdoor de koppositie aan Michael van Gerwen.

Wade kwam ijzersterk uit de startblokken en wist in zijn eerste drie legs een 180 te gooien. De linkshandige Engelsman kwam hierdoor op een 2-0 voorsprong, maar zag Aspinall al snel langszij komen. Tot 5-5 ging het duel gelijk op, waarna Aspinall vanaf 81 een break wist te forceren. 'The Asp' won ook de twaalfde leg en kwam op één leg van de zege. Echter was het Wade die de laatste twee legs wist te winnen, waardoor beide heren genoegen moeten nemen met een punt.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore