Premier League of Darts

Van Gerwen pakt koppositie na winst op Anderson

25 mei 2021 22:07 Aangepast: 25 mei 2021 22:13
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft de koppositie in de Premier League of Darts terug veroverd. Na zijn nederlaag van gisteren tegen Nathan Aspinall, was de nummer drie van de wereld met 8-4 te sterk voor Gary Anderson.

Anderson mocht aan de partij beginnen en wist zijn eigen leg zonder problemen te behouden. In de tweede leg leek de Schot op weg naar een break, maar het was Van Gerwen die vanaf 116 op gelijke hoogte kwam. 'MvG' wist in de derde legs wel te breaken via dubbel 1, maar zag Anderson via een 110-finish meteen weer gelijk maken. 

De daaropvolgende twee legs gingen met de darts mee, waarna Van Gerwen, mede dankzij een nieuwe 116-check out, drie legs op rij wist te winnen. Anderson wist dankzij een knappe 138-finish nog terug te komen tot 6-4, maar kon niet voorkomen dat de Nederlander vakkundig de wedstrijd met 8-4 in zijn voordeel besliste.

Dankzij deze overwinning zien we Van Gerwen weer terug op de eerste plaats op de ranglijst. 'MvG' heeft negentien punten, één meer dan Aspinall en De Sousa. Anderson zien we terug op de zevende positie met twaalf punten.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore