Premier League of Darts

Clayton vermorzelt Anderson, Wright grijpt allerlaatste kans

24 mei 2021 22:30 Aangepast: 24 mei 2021 22:39
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton heeft in de strijd om de play-off tickets uitstekende zaken gedaan. De Welshman was met 8-1 veel te sterk voor Gary Anderson en kwam daardoor weer in de top vier terecht. Dimitri Van den Bergh is een plek in de top vier voorlopig juist kwijt na zijn nederlaag tegen José de Sousa, terwijl Peter Wright de laatste strohalm greep tegen James Wade.

Voor het eerst sinds de openingsdag van het WK op 15 december van vorig jaar mocht er weer publiek bij een dartswedstrijd zijn en de aanwezige fans werden als eerste een clash tussen Jonny Clayton en Gary Anderson voorgeschoteld. Beide darters vielen voorafgaand aan de dertiende speelronde net buiten de top vier, dus om vol in de race te blijven voor een ticket in de play-offs was voor allebei een overwinning meer dan welkom. 

Zowel Clayton als Anderson wist zijn eerste leg te pakken, maar daarna viel alles de kant op van 'The Ferret'. Scorend deden ze niets voor elkaar onder, 'The Flying Scotsman' gooide gemiddeld zelfs beter. Het was echter de dubbel waar het voor Anderson mis ging. De Schot kreeg het niet meer geraakt, terwijl Clayton juist ijzersterk was op de buitenste ring van het bord. Een afgetekende 8-1 zege was daarom het resultaat voor de Welshman.

De Sousa ondanks rekenfouten te sterk

José de Sousa en Dimitri Van den Bergh stonden bij het begin van speelronde dertien juist in de top vier en konden daardoor bij een zege zeer goede zaken doen voor de play-offs. Behalve zijn uitstekende spel was De Sousa in de voorgaande speeldagen ook regelmatig opgevallen met slordige rekenfouten en Portugees 'trakteerde' de aanwezige fans ook nu weer op een paar slordige beurten.

'The Dreammaker' wist de foutjes echter niet af te straffen, want de Belg kon vooral in de legs van De Sousa aanvankelijk niet meekomen met het ijzersterke niveau. 'The Special One' leek daarom af te stevenen op een vrij eenvoudige zege, maar aan het einde van de wedstrijd kwamen er steeds meer slordigheden bij De Sousa en werd het toch weer spannend. Uiteindelijk moest een veertiende leg voor de beslissing zorgen, maar daarin sloeg De Sousa weer toe en pakte toch de winst met een 8-6 zege.

Allerlaatste kans voor Wright

James Wade en Peter Wright streden voor hun laatste kans om nog in de play-offs te kunnen komen, al wist 'Snakebite' voorafgaand aan het duel al dat hij sowieso nog maar een heel kleine kans had. De publiekslieveling deed dan ook precies wat nodig was. Waar normaal gesproken 'The Machine' dodelijk is op de dubbel was nu Wright juist ijzersterk op dit punt.

De Schot had uiteraard ook weer voor deze wedstrijd voor een nieuw setje pijlen gekozen, maar dat leek hem nu heel goed te doen. Wright gooide een van zijn sterkste wedstrijden van deze Premier League en won dan ook afgetekend met 8-4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore