Premier League of Darts

Van Gerwen verliest koppositie na zwakke wedstrijd tegen Aspinall

24 mei 2021 21:58 Aangepast: 24 mei 2021 22:00
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen is de vierde week van de Premier League begonnen met een nederlaag. De Nederlander ging tegen naaste belager Nathan Aspinall onderuit met 8-3 en was daardoor ook direct zijn eerste plaats in de Premier League kwijt.

Michael van Gerwen was na twaalf speelrondes de koploper van de Premier League en had al een klein gaatje geslagen richting de rest. Met het publiek weer in de zaal kon de Nederlander een mokerslag uitdelen richting de play-offs. Een overwinning tegen Nathan Aspinall zou het gat met de rest namelijk alleen maar groter maken.

Bad day at the office

Beide darters begonnen matig aan de wedstrijd, maar mede dankzij twee 120-finishes pakte Aspinall een 4-1 voorsprong. 'Mighty Mike' kreeg dubbel niet geraakt en zag 'The Asp' de score verder uitbreiden, maar dankzij een 122-finish plaatste Van Gerwen zijn eerste break van de wedstrijd en bracht hij de stand weer terug naar 5-2 en terwijl Aspinall tops had staan om de leg uit te gooien sloeg de Nederlander genadeloos toe door 110 uit te gooien.

Het momentum leek bij de Nederlander te komen liggen, maar het was juist Aspinall die zich weer op wist te richten. De slordigheden bleven bij beide darters aanhouden, maar het was de Engelsman die beter was op de dubbel en daardoor zelfs ruim wist te winnen. Dankzij de 8-3 zege is Aspinall bovendien de nieuwe koploper in de Premier League.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore