Premier League of Darts

Anderson te sterk voor Van den Bergh, Clayton verslaat Aspinall

07 mei 2021 22:39 Aangepast: 07 mei 2021 22:51
Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gary Anderson heeft zijn zege op Peter Wright een goed vervolg gegeven door met 8-4 te winnen van Dimitri van den Bergh, die hierdoor zijn gedeelde koppositie kwijt is aan Michael van Gerwen.

In een hoogstaand duel wisten Anderson en Van den Bergh beiden hun eerste twee legs te houden. De eerste break viel te noteren in de vijfde leg en kwam op naam van 'The Flying Scotsman'. Deze break plaatste Anderson via een mooie 123-finish en hij verzilverde de break door de zesde leg via een 146-finish uit te gooien. Ook de daaropvolgende drie legs werden een prooi voor de Schot, waardoor hij een ruime 7-2 voorsprong te pakken had. Van den Bergh kwam nog terug tot 7-4, maar kon niet voorkomen dat Anderson de wedstrijd in de twaalfde leg via een 92-finish in het slot gooide.

Belangrijke zege voor Clayton

Jonny Clayton heeft vanavond een erg belangrijke overwinning geboekt. De 46-jarige darter uit Wales was met 8-6 te sterk voor Aspinall en houdt hierdoor uitzicht op een plek in de play-offs. 

Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen was het Aspinall die als eerste een break wist te forceren. Lang kon 'The Asp' niet genieten van de voorsprong, aangezien Clayton direct terug wist te breaken en vervolgens uitliep naar een 5-2 voorsprong. Aspinall gaf zich echter niet gewonnen en vocht terug tot 5-5, waarna beide heren kans hadden op de voorsprong. Clayton was via dubbel 1 uiteindelijk de gelukkige en plaatste drie legs later een beslissende break die hem meteen de overwinning bracht.

De Sousa verslaat zwakke Wright

Jose de Sousa heeft goede zaken gedaan op de twaalfde speelavond. De Portugees won met ruime cijfers van Peter Wright, die een erg zwakke prestatie neerzette. Het werd 8-1 voor 'The Special One'.

Al na het verliezen van de eerste leg besloot Wright te wisselen van pijlen, maar dit deed het spel van de Schot weinig goed. Zonder veel problemen liep De Sousa uit naar een 6-0 voorsprong, waardoor de overwinning zo goed als zeker binnen was. Via dubbel 5 pakte Wright nog een leg, maar meer was 'Snakebite' niet gegund. Hierdoor blijft de voormalig wereldkampioen de hekkensluiter in de Premier League.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore