Premier League of Darts

Sterke Van Gerwen neemt revanche op Wade

07 mei 2021 21:18 Aangepast: 07 mei 2021 21:24

Michael van Gerwen heeft goede zaken gedaan in de Premier League of Darts. De Nederlander won in een mooie wedstrijd met 8-3 van James Wade en neemt daarmee revanche voor zijn nederlaag eerder in deze dartcompetitie.

Nadat de eerste vier legs eenvoudig met de darts mee gingen, was het Wade die in de vijfde leg twee darts voor de break kreeg. Pijlen op zijn geliefde tops en dubbel 10 werden gemist, wat hem een leg later duur kwam te staan. Van Gerwen wist op zijn beurt namelijk wel te breaken via een prachtige 135-finish.

In de achtste leg pakte Van Gerwen opnieuw de leg af van Wade, ditmaal vanaf 104. Wade bleef scorend prima spelen, maar kon het een ontketende Van Gerwen niet meer moeilijk maken. De wedstrijd werd in de laatste twee legs afgesloten met een mooie 132-finish voor Wade en 128-finish voor Van Gerwen, die dankzij deze overwinning op 17 punten komt. 

Op 24 mei komt Van Gerwen opnieuw in actie in de Premier League. 'MvG' neemt het dan op tegen Nathan Aspinall. Wade gaat op zijn beurt spelen tegen hekkensluiter Peter Wright.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore