Premier League

Van Gerwen neemt revanche op Clayton

06 mei 2021 23:09 Aangepast: 06 mei 2021 23:16
Michael van Gerwen Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen is er in geslaagd om revanche te nemen op Jonny Clayton. In speelronde 9 werd het nog 7-3 in het voordeel van de Welshman, nu werd het 8-5 in het voordeel van ‘Mighty Mike’.

Voor de wedstrijd gaf Van Gerwen aan dat hij scherp moest beginnen aan de wedstrijd. Dat lukte door direct te openen met een 13-darter. Daarna verdween de scherpte even. Clayton wist als eerste te breaken en had daarmee twee legs op rij gewonnen. ‘Mighty Mike’ pakte gelukkig weer het initiatief terug door ‘The Ferret’ te breaken met een 117-finish, verzilverde vervolgens die break en kon daarna opnieuw breaken via een knappe 87-finish: 4-2.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van den Bergh is Aspinall de baas, De Sousa laat punt liggen

Stuivertje wisselen

Helaas lukte het de Nederlander niet om dat initiatief vast te houden. Mede door een aantal missers op de dubbel kon Clayton weer langszij komen. Maar ook Clayton was niet in topvorm en kon op dat moment niet doordrukken. Van Gerwen trok zijn sokken nog maar eens op en wist vervolgens, voor de tweede keer deze wedstrijd, maar liefst drie legs op rij te winnen. Daarmee was het eerste punt binnen en kon hij de overwinning ruiken. Clayton mocht nog wel een leg winnen, maar het was Van Gerwen die de wedstrijd, in stijl, in het slot gooide met een 124-finish op de bull.

Door deze overwinning komt Van Gerwen op een totaal van 15 punten. Net zoveel als Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall. Bovenin blijft het dus ongekend spannend. Morgen gaat de jacht op plaats één verder voor Van Gerwen. Dan neemt hij het op tegen ‘The Machine’ James Wade.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore