Premier League

Van den Bergh is Aspinall de baas, De Sousa laat punt liggen

06 mei 2021 22:02 Aangepast: 06 mei 2021 22:28
Dimitri van den Bergh Beeld © Lawrence Lustig/PDC

In speelronde 11 van de Premier League hebben Dimitri van den Bergh en Gary Anderson goede zaken gedaan. Van den Bergh staat door zijn overwinning op Nathan Aspinall gelijk in punten met ‘The Asp’ en Anderson mag nog altijd dromen van de play-offs. José de Sousa heeft op zijn beurt een duur punt laten liggen tegen James Wade.

Eerder in de competitie werd de wedstrijd tussen Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall in het voordeel van Van den Bergh beslist. Echter was het Aspinall die toen als eerste een punt kon pakken, maar dit liet hij na. Dit keer werden de rollen, in een enerverende wedstrijd, omgedraaid. De 26-jarige Belg nam de voorsprong door eerst een finish van 120 van het bord te vegen en daarna direct te breaken. Vervolgens wist ‘The Dream Maker’ die break ook te verzilveren.

In de daaropvolgende legs bleven de heren aan elkaar gewaagd. Het lukte Aspinall alleen niet om een kans te creëren om terug te breaken. Niet omdat de 29-jarige Engelsman slecht stond te gooien, maar omdat zijn tegenstander hem geen kans gaf om die break te plaatsen. Zo gooide Van den Bergh in leg acht een knappe 136-finish en bleef hij rustig in zijn eigen legs wanneer Aspinall druk probeerde te zetten. De break van ‘Dancing Dimi’ in de derde leg bleek dus goud waard. De wedstrijd eindigde ook nu in zijn voordeel: 8-6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen ouderwets op stoom tegen Van den Bergh

Wade komt laat op gang

James Wade heeft met de nodige moeite, maar ook met hulp van De Sousa, een punt over de streep weten te trekken. Lange tijd zag het er naar uit dat ‘The Machine’ een flinke draai om zijn oren zou krijgen van de Portugees. Eerst kwam ‘The Special One’ op een 4-1 voorsprong door op spectaculaire wijze 72 uit te gooien. Hij gooide namelijk twee keer de dubbel 18. Even later stond het zelfs 6-2 in het voordeel van de 47-jaride De Sousa.

Wade gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist drie legs op rij te winnen. De Engelsman was daarmee eindelijk op stoom, maar kon daarna niet voorkomen dat De Sousa het eerste punt veroverde. De Sousa kreeg vervolgens voldoende kansen om de overwinning te pakken, maar liet uiteindelijk een punt liggen door een grote fout te maken bij het over laten van een makkelijke finish: 7-7. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson en Wright moeten vrezen na nieuwe nederlagen

Anderson dendert voorbij Wright

De play-offs zijn alsmaar verder uit het zicht geraakt voor Peter Wright. In een Schots onderonsje kreeg hij er flink van langs van Gary Anderson. Het werd maar liefst 8-3 in het voordeel van ‘The Flying Scotsman’. Anderson had deze overwinning, na drie nederlagen op rij, hard nodig en geeft met deze zege de rode lantaarn aan ‘Snakebite’. 

Echt heel spannend werd het niet tussen de Schotten. Anderson kon in een lekker tempo blijven gooien en zag Wright vooral tegen zichzelf spelen. Gedurende de wedstrijd greep Wright meerdere keren naar zijn schouder en dat kwam zijn spel niet ten goede. Wright kon Anderson dan ook niet bijhouden, mocht hier en daar nog een leg pakken, maar kon een grote nederlaag niet voorkomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore