Premier League

Anderson en Wright moeten vrezen na nieuwe nederlagen

05 mei 2021 22:45 Aangepast: 05 mei 2021 22:48
Peter Wright Beeld © Getty Images

Gary Anderson en Peter Wright moeten zich in de Premier League of Darts langzaam zorgen gaan maken. Beide Schotten gingen onderuit en zien de top vier langzaam uit zicht raken. Anderson was niet opgewassen tegen José de Sousa, terwijl koploper Nathan Aspinall te sterk was voor Wright.

De avond werd geopend door Jonny Clayton en James Wade. Waar Clayton een geweldige eerste week van de Premier League kende, raakte Wade vooral in de tweede week op stoom. Het gevolg was dat beide darters bij aanvang van de wedstrijd op 10 punten stonden. Direct vanaf het begin was 'The Ferret' vooral scorend superieur. Omdat de Welshman erg slordig was op de dubbel bleef het echter lang spannend, al wist hij wel een knappe 150 en 134 finish noteren. 'The Machine' liet zich ook zien met een 121 finish en eindigde sowieso met een 100% score op zijn dubbels. Hij kon echter niet voorkomen dat Clayton uiteindelijk wel met 8-5 won. Daarvoor was het verschil scorend gezien veel te groot.

Anderson komt zwakke start niet te boven

José de Sousa en Gary Anderson wisten vooraf al dat er komende dagen goed gescoord zal moeten worden als ze uiteindelijk in de play-offs willen komen. 'The Flying Scotsman' vloog echter alles behalve uit de startblokken en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Uiteindelijk wist hij nog wel drie legs te pakken, maar 'The Special One' was met een 8-3 zege veel te sterk en blijft daardoor volop meedoen voor een plek in de top vier. Anderson moet zich ondertussen veel zorgen gaan maken.

Aspinall steviger aan kop na eindsprint

Peter Wright zat een beetje in hetzelfde schuitje als zijn landgenoot. Hij had een overwinning nodig om goed in het spoor te blijven, maar had op voorhand geen makkelijk affiche. 'Snakebite' moest namelijk af zien te rekenen met Nathan Aspinall, de koploper van de Premier League. Wright begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste break. Na een 4-2 voorsprong leek hij goed op weg om tenminste een punt te halen, maar 'The Asp' richtte zich echter op. De Engelsman wist vijf legs op rij te pakken en had daarmee een punt te pakken. 'Snakebite' pakte nog wel een leg, maar uiteindelijk zorgde Aspinall voor twee punten door met 8-5 te winnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore