Premier League

Van Gerwen ouderwets op stoom tegen Van den Bergh

05 mei 2021 21:56 Aangepast: 05 mei 2021 22:00
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen is op indrukwekkende wijze begonnen aan de derde week van de Premier League. De Nederlander liet Dimitri Van den Berg met een 8-3 nederlaag volledig kansloos en blijft daardoor de bovenste plekken in zicht houden.

De Premier League was voor Michael van Gerwen tot nu toe vrij wisselvallig verlopen. Geweldige wedstrijden werden afgewisseld met heel matige. Om het zicht met de bovenste plekken te behouden kreeg hij direct een ideale kans, want een strijd met Dimitri Van den Bergh wachtte voor de groene sloopkogel. De Belg had op de ranglijst twee punten meer, dus bij een zege kon 'Mighty Mike' langszij komen.

De Nederlander begon ook uitstekend en wist dankzij een 126 finish direct een break te plaatsen. Nadat hij zijn eigen leg wist te behouden pakte hij via een 123 finish nog een break en had direct een comfortabele voorsprong te pakken. Helemaal omdat de vierde leg ook voor Van Gerwen was.

Ouderwets sloopwerk

'Mighty Mike' was inmiddels volledig op stoom gekomen en denderde vol over 'The Dreammaker' heen. Ook de vijfde en zesde leg gingen naar de Nederlander, waarna Van den Bergh ook op het bord wist te komen. Van Gerwen liet het niveau iets vieren en zag de Belg ook de volgende legs binnenslepen. 

De vijfvoudig winnaar van de Premier League was echter op tijd weer bij de les en pakte overtuigend twee legs op rij, zodat een 8-3 zege het resultaat was. De Nederlander begon daardoor op indrukwekkende wijze aan de derde week van de Premier League, terwijl het voor 'The Dreammaker' startte met een nachtmerrie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore