Premier League Darts

Durrant schrijft geschiedenis, Aspinall nieuwe koploper

22 april 2021 21:43 Aangepast: 22 april 2021 23:46
Glen Durrant Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Glen Durrant is de eerste speler ooit die in negen wedstrijden in de Premier League niet weet te winnen. Nathan Aspinall is nu de nieuwe koploper. Dimitri van den Bergh speelde gelijk tegen James Wade en Van Gerwen verloor van Jonny Clayton.

Het doek was al gevallen voor Glen Durrant en Rob Cross. Voor ‘Duzza’ is het extra pijnlijk, hij heeft in alle voorgaande wedstrijden nog geen enkel punt weten te behalen. Donderdagavond stonden beide heren tegenover elkaar om de negende speelronde te openen. Omdat de wedstrijd eigenlijk nergens meer om ging, behalve de eer voor Durrant, was de wedstrijd niet groots. De heren gingen lange tijd gelijkop, maar de break van ‘Voltage’ in leg negen was voldoende om uiteindelijk de winst te pakken: 5-7.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen terecht onderuit tegen Clayton

Wright en De Sousa in evenwicht

Peter Wright en Jose de Sousa delen, na een enerverende wedstrijd, de punten. Gezien het spelbeeld was dat niet een hele grote verrassing. Beide mannen scoorde behoorlijk, maar lieten af en toe ook kansen liggen op de dubbel. Bij een gelijke stand van 3-3 was het ‘Snakebite’ die een tikje uitdeelde door een finish uit te gooien van 139, maar het was niet genoeg om de Portugees van zich af te schudden. De Schot wist vervolgens wel als eerste het punt binnen te slepen, maar zag ‘The Special One’ een sterke laatste leg gooien om het andere punt veilig te stellen.

Wade pakt op het nippertje een punt

Er zat weinig emotie in de wedstrijd tussen James Wade en Dimitri van den Bergh. Desondanks werd het een enorm leuk gevecht om naar te kijken. Beide mannen gooide sterke legs en wisselde die af met sublieme legs. ‘The Machine’ liet als eerste zien dat hij uit was op een goed resultaat door 129 uit te gooien voor een 3-3 gelijke stand, maar het was de jonge Belg die vervolgens het initiatief nam. In de negende leg, met James Wade op dubbel tien, gooide ‘The Dream Maker’ een overtuigende 160-finish en pakte daarmee zelfs het eerste punt. Net op het moment dat Van den Bergh de overwinning bijna in handen had, kwam James Wade langszij en zo verdween de overwinning voor Van den Bergh als sneeuw voor de zon.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cross klaar in de Premier League; koploper wint moeizaam

Anderson niet opgewassen tegen Aspinall

Gary Anderson zit niet in zijn allerbeste fase. Woensdagavond verprutste de Schot een aantal kansen op een punt tegen Dimitri van den Bergh en nu kwam ‘The Flying Scotsman’ flink tekort tegen Nathan Aspinall. Anderson zal nu alle zeilen bij moeten zetten om nog kans te maken op de play-offs. De 29-jarige Aspinall begon op zijn beurt erg sterk aan de wedstrijd. ‘The Asp’ liet het nog wel toe dat Anderson op een 1-1 gelijke stand kon komen, maar gaf de 50-jarige Schot daarna het nakijken. In een noodvaart werd het 7-2 voor Aspinall. De Engelsman eindigde de wedstrijd in stijl, namelijk met een 102-finish. Door deze overwinning en het puntverlies van zowel Van den Bergh als Van Gerwen, staat Aspinall bovenaan de ranglijst. De Engelsman heeft net zoveel punten als Dimitri van den Bergh, maar heeft een beter legsaldo.

Woensdag 5 mei gaat de Premier League verder. De acht overgebleven spelers gaan dan de strijd met elkaar aan om een plek te bemachtigen bij de beste vier. Die plekken geven recht op deelname aan de play-offs.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore