Darts

Van Gerwen terecht onderuit tegen Clayton

22 april 2021 21:20 Aangepast: 22 april 2021 21:29
Beeld © Pro Shots

Michael van Gerwen heeft in de negende speelronde van de Premier League of Darts 2021 verloren van Jonny Clayton. De Engelsman was met 7-3 te sterk.

Mede door een slordig begin van ‘Mighty Mike’ en twee sterke legs van Clayton stond het al snel 3-0 in het voordeel van de man uit Wales. Die voorsprong betekende ook een break achterstand voor de Nederlander en die wist dat er dus werk aan de winkel was. Het lukte Van Gerwen dan ook om meteen zijn eerste leg op het scorebord te laten noteren, maar hij zag ‘The Ferret’ vervolgens weer uitlopen naar 4-1.

De 31-jarige Vlijmenaar stond onder grote druk, maar gooide toch een knappe 129-finish op de bullseye om nog in de race te blijven. Echt onder de indruk was Clayton niet. De leg die daarop volgde gooide hij namelijk net zo makkelijk een 104-finish van het bord en vervolgens pakte de Welshman ook het eerste punt. Van Gerwen kon de nederlaag nog enigszins uitstellen door Clayton voor de eerste keer te breaken. Helaas was dat voor de Nederlander veel te laat en zo boekte ‘The Ferret’, dik verdiend, zijn vierde overwinning.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore