Darts

Cross klaar in de Premier League; koploper wint moeizaam

21 april 2021 23:08 Aangepast: 21 april 2021 23:10
Rob Cross Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Rob Cross is de tweede speler die na deze week niet meer terug mag komen in de Premier League. De wereldkampioen van 2018 gooit zeker geen slecht seizoen, maar ook tegen Nathan Aspinall was het gewoon net niet genoeg.

‘Voltage’ kwam wel nog op een 2-1 voorsprong, maar een prachtige 146-finish van Aspinall zorgde voor de eerste break van de wedstrijd (3-2). Via een 11-darter liep ‘The Asp’ uit naar een 6-2 voorsprong, waardoor Cross op de rand van uitschakeling kwam. Hij vocht zich wel nog knap en overtuigend terug tot 6-5, maar een cruciale break zat er niet meer in: Aspinall gooide zijn vierde 180-er en haalde de 7-5 overwinning over de streep. Daarmee ‘degradeert’ Cross voor het tweede jaar op rij na negen weken uit de Premier League.

Masterclass van Wade tegen Clayton

James Wade heeft zich op overtuigende wijze veilig gesteld van uitschakeling na negen weken. ‘The Machine’ gooide tegen Jonny Clayton een zeer sterke wedstrijd en liet de winnaar van ‘The Masters’ kansloos. De Engelsman miste in de derde leg handenvol dubbels, maar behield de leg alsnog. Dat was dan ook de enige ‘mindere’ leg van Wade. In het vervolg van de wedstrijd wist hij overtuigend te gooien, met als hoogtepunt een 101-finish om op een tweede break voorsprong te komen (6-2). Een leg later was de zege een feit via een 41-finish. Met een gemiddelde van 105.29 gooide hij het hoogste gemiddelde van de avond. Opvallend genoeg gooide verliezer Clayton met 103.23 ook een ijzersterk gemiddelde, maar kon de pijnlijke nederlaag niet voorkomen.

Durrant blijft ook na speelronde 8 puntloos

Na morgenavond kan Glen Durrant ‘eindelijk’ naar huis toe. Ook tegen Peter Wright gooide de titelhouder een vrij kansloze wedstrijd (7-1). Hij gooide in de eerste leg nog wel een 180-er en in de vierde leg zelfs een 121-finish op de bulls-eye, maar heel veel mooier werd het niet meer voor ‘Duzza’. Hij won uiteindelijk ook maar één leg en kon nooit dicht in de buurt van zijn eerste punt komen. Wright zat voor aanvang van deze speelronde nog in de gevarenzone, maar sluit dankzij zijn overwinning op Durrant aan bij de rest van het speelveld. Een prachtige 156-finish bracht hem het eerste punt en via tops was de overwinning een feit.

Double trouble bij Van den Bergh en Anderson

Koploper Dimitri van den Bergh heeft zijn koppositie weten te verdedigen, maar erg makkelijk ging dat niet. Tegen Gary Anderson werden ontzettend veel dubbels gemist en de Belg noteerde een gemiddelde van iets boven de 87. Toch was het genoeg om te winnen, aangezien ook Anderson bakken vol met dubbels miste. Na een 1-0 voorsprong voor Anderson, liep Van den Bergh uit naar een 4-1 voorsprong. In de vijfde leg miste hij nog de dubbel achttien voor een negendarter, maar daarna was het gedaan met sterk gooien. Anderson kon terug komen tot 5-5 en leek zelfs op de zege af te lopen. Maar de Schot miste vijf pijlen om op 6-5 te komen en vier pijlen om een punt te pakken. Van den Bergh wist uiteindelijk de dubbel vijftien te gooien waardoor hij een ‘gestolen’ overwinning pakte tegen Anderson.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore