Darts

Van Gerwen boekt sterke zege op De Sousa

21 april 2021 22:01 Aangepast: 21 april 2021 23:03
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze afgerekend met Jose de Sousa. Beide mannen gooiden een heerlijke wedstrijd, maar het was de Nederlander die er met de zege vandoor ging: 7-4.

Al direct in de eerste leg was duidelijk dat beide mannen er zin in hadden: ze gooiden allebei een 180-er, maar het was Van Gerwen die via een 125-finish de leg wist te winnen. Ook in de tweede leg gooide zowel De Sousa als Van Gerwen een 180-er: ditmaal was het de Portugees die via een 12-darter de leg pakte (1-1). De twee daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor er een 2-2 tussenstand op het bord kwam.

Nadat Van Gerwen via een 96-finish op 3-2 kwam, brak hij De Sousa een leg later via de dubbel elf nadat de Portugees drie pijlen op de dubbels had gemist. De zevende leg ging in elf darts naar Van Gerwen, nadat beide spelers twee 180-ers hadden gegooid. Van Gerwen kreeg drie kansen om er 6-2 van te maken, waardoor De Sousa terug kon komen tot 5-3. Een leg later haalde ‘Mighty Mike’ alsnog het eerste punt binnen, waardoor hij nog steeds al zijn begonnen legs had gewonnen (6-3).

In de tiende leg miste Van Gerwen een matchdart op tops, waardoor De Sousa via de dubbel twee terug kon komen naar 6-4. De zege voor Van Gerwen kwam er een leg later alsnog: hij gooide zijn zevende 180-er van de wedstrijd en haalde de belangrijke overwinning binnen via de dubbel acht, nadat De Sousa één dart op dubbel zeven had gemist om terug te breaken. Daarmee staat Van Gerwen nu op de tweede plaats op de ranglijst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore