Premier League of Darts

Van den Bergh wint ook van Cross, uitschakeling Wright dreigt

20 april 2021 22:38 Aangepast: 20 april 2021 22:55
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh heeft zijn overwinning op Jonny Clayton een mooi vervolg gegeven. De 26-jarige Belg was in de eerste wedstrijd van de avond met 7-4 te sterk voor Rob Cross.

'The Dreammaker' begon de partij met een maximale score en wist Cross direct te breaken. Deze break werd niet verzilverd, aangezien de huidige nummer vijf van de wereld vanaf 72 gelijk maakte. De volgende twee legs gingen met de darts mee, waarna Van den Bergh dankzij onder meer een mooie 124-finish uitliep naar 6-2. 'Voltage' kwam nog terug tot 6-4, maar zag zijn opponent uit Antwerpen vanaf 64 de wedstrijd in zijn voordeel beslissen. Hierdoor blijft Van den Berg imponeren tijdens zijn debuutjaar in de Premier League of Darts.

Wade te sterk voor Wright

James Wade heeft goede zaken gedaan in de Premier League of Darts. 'The Machine' was op de tweede speelavond van deze week met 7-4 te sterk voor Peter Wright, die hierdoor net als gisteren verliest.

Wade speelde een sterke wedstrijd en noteerde hierin een gemiddelde van bijna 106. De huidige nummer vier van de wereld nam mede dankzij een 100-finish snel een 3-1 voorsprong, maar zag 'Snakebite' langszij komen. Een nieuwe break van Wade in de negende leg bleek uiteindelijk beslissend, waarna de Engelsman uitliep naar een 7-4 zege.

Aspinall en Clayton in evenwicht

Het duel tussen Nathan Aspinall en Jonny Clayton is vanavond geëindigd in 6-6. Voor Aspinall, voorafgaand aan het duel van Michael van Gerwen nog de nummer twee van de ranglijst, is het zijn derde gelijkspel in de laatste vier wedstrijden.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Aspinall het duel tegen Clayton zou gaan winnen. 'The Asp' nam direct het initiatief en kwam op een 3-1 en 4-2 voorsprong. De 46-jarige Clayton wist echter terug te komen tot 4-4, waarna de wedstrijd uitmondde tot een twaalfde en beslissende leg. Hierin kwam Aspinall als eerste op een dubbel, maar twee matchdarts op tops werden gemist. Clayton raakte de dubbel wel, waardoor hij op acht punten komt uit zeven wedstrijden.

Durrant blijft puntloos

Voor titelverdediger Glen Durrant is de Premier League een pijnlijk verhaal aan het worden. De 50-jarige Engelsman verloor ook zijn zevende duel. Jose de Sousa was met 7-4 een maatje te groot.

'Duzza' begon opnieuw vol goede moed aan zijn wedstrijd en kreeg in de tweede leg zelfs de kans om zijn tegenstander te breaken. Drie pijlen op de dubbel werden gemist, waarna het duel tot 3-3 gelijk op ging. In de zevende leg was het De Sousa die vanaf 52 wist te breaken en deze voorsprong niet meer uit handen gaf. Een nieuwe break in de elfde leg leverde voor de Portugees een 7-4 overwinning op. Hierdoor komt de debutant op acht punten.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore