Darts

Van den Bergh nieuwe koploper Premier League

19 april 2021 22:56 Aangepast: 19 april 2021 23:24
Dimitri van den Bergh Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De zesde speelronde van de Premier League had een aantal prachtige partijen voor de kijker in petto. Anderson, de Sousa, van den Bergh, van Gerwen en Aspinall wonnen hun wedstrijden, waardoor het dringen is aan de top van de ranglijst. Voorlopig staat van den Bergh op een eerste plaats, met in zijn kielzog Aspinall en van Gerwen.

De aftrap van de nieuwe serie wedstrijden, in de aankomende vier dagen worden speelronde zes t/m negen gespeeld, mochten Rob Cross en Gary Anderson de spits afbijten. De heren stonden na vijf speelrondes op de plaatsen zes en zeven met vijf punten uit vijf duels. Het was de Schot die de partij naar zich toe kon trekken. Met 7-5 was Anderson de baas op het podium. In de eerste vier legs leg het initiatief vooral bij Cross, maar Voltage kon niet profiteren van de kansen die Anderson aan hem liet. Andersom kon The Flying Scotsman dat wel. In de vijfde leg brak hij de leg van de Engelsman en in de zevende leg deed hij dat nogmaals: 5-2. Toch knokte Cross zich nog terug en kwam uiteindelijk net te kort om een punt uit het vuur te slepen. Anderson springt door deze overwinning over de Engelsman heen en komt op de vijfde plaats te staan. Cross gooide een gemiddelde van 100,54, terwijl Gary Anderson bleef steken op 94,82.

De Sousa op dreef

In de tweede partij van de avond kwamen Jose de Sousa en, een mank lopende, James Wade aan de oche. In een prima partij darts, waarin vooral het middengedeelte van de partij uitstekend was van The Special One, wist de Sousa zijn tweede overwinning op rij te behalen. Met 7-5 versloeg hij The Machine. Hierdoor komt de Sousa op zes punten na evenzoveel duels en passeert daarmee James Wade. De Engelsman gooide een prima partij, maar kon geen punten pakken tegen de Portugees.

De nummers één en drie van de stand mochten het in de derde wedstrijd tegen elkaar opnemen. Het begin van de wedstrijd was geweldig. Tot aan 3-3 gingen beide kemphanen dan ook nog gelijk op. In de zevende leg brak The Dreammaker met een 121 finish in 12 darts en in de achtste leg gooide de Belg ook nog een 104 finish om op 5-3 te komen. Het vertrouwen leek weg te vloeien bij Clayton en onze zuiderbuur profiteerde daar maximaal van. De negende en tiende leg werden gepakt door van den Bergh en daarmee dus ook de winst en (voorlopig) de koppositie in de Premier League.

Ruime zege Aspinall De laatste partij van de avond was die tussen Nathan Aspinall en Peter Wright. Beide heren bleken er veel zin in te hebben en een mooie wedstrijd was het gevolg. Tot 3-3 was het een gelijkopgaande, maar toen trapte The Asp vol op het gaspedaal en Peter Wright had daar geen antwoord op. Snakebite speelde overigens weer met de zogenaamde bibberpijlen. De versnelling van Aspinall bracht hem een ruime 7-3 zege en de tweede plek op de ranglijst van de Premier League.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore