Darts

Matige Van Gerwen verslaat hekkensluiter Durrant

19 april 2021 22:39 Aangepast: 19 april 2021 22:49
Beeld © Pro Shots

Hortend en stotend heeft Michael van Gerwen vandaag de Engelsman Glen Durrant van zich afgehouden. Met 7-3 won onze landgenoot van de vrijwel zekere degradant uit de Premier League.

In een zeer matige pot darts heeft Michael van Gerwen met 7-3 gewonnen van Glen Durrant. De Engelsman, na vijf nederlagen op de laatste plek in de Premier League, is na het krijgen van Covid-19 in een zwaar gat terechtgekomen. Hij won vorig jaar nog wel de Premier League, maar daarna is het bergafwaarts gegaan met de sympathieke Engelsman. De pijlen doen niet wat hij wil en het leek er wel een beetje op dat van Gerwen meeging in de malaise van Durrant. Er zaten meerdere legs tussen van meer dan 20 darts en dat is voor onze landgenoot zeker niet de standaard.

Mighty Mike wisselde zelfs a la Peter Wright tijdens de wedstrijd van pijlen. Dit omdat hij scorend niet de juiste richting kon vinden. Na de pijlenwissel ging het wel iets beter en liep de Brabander zonder veel tegenstand uit van 4-3 naar 7-3. Met deze uitslag staat de Nederlander voorlopig tweede in de stand van de Premier League.  Het gemiddelde was het laagste gemiddelde, dat van Gerwen ooit gooide in de Premier League: 87,63. Morgenavond zal hij zeker uit een ander vaatje moeten tappen, wil hij niet tegen een nederlaag oplopen. Dan wacht namelijk Gary Anderson. En de Schot draait ook vol mee om de bovenste plekken in deze zeer boeiende Premier League editie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore