Premier League

Clayton nieuwe koploper, De Sousa haalt uit tegen Van den Bergh

09 april 2021 23:14 Aangepast: 09 april 2021 23:18
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

José De Sousa heeft met ruime cijfers weten te winnen van Dimitri Van den Bergh. De Portugees won overtuigend en was met 7-3 te sterk. Omdat Jonny Clayton wist te winnen van Gary Anderson is 'The Ferret' de nieuwe koploper van de Premier League.

Jonny Clayton was uitstekend begonnen aan de Premier League en had als debutant na vier rondes een plek in de top van het klassement te pakken. De Welshman moest het in de vijfde ronde vervolgens opnemen tegen Gary Anderson met de wetenschap dat hij nog nooit op de televisie van de Schot gewonnen had en over alle toernooien gezien in tien ontmoetingen slechts één keer wist te winnen. Clayton begon uitstekend tegen Anderson en wist direct een break te plaatsen. 'The Flying Scotsman' wist bij 4-4 de stand weer gelijk te trekken en leek het momentum over te kunnen nemen. Clayton dacht daar echter anders over. 'The Ferret' won drie legs op rij en pakte daarmee een 7-4 zege.

Wright wint na 'triller'

Peter Wright staat bekend om zijn walkon en zijn geverfde kapsel, maar ook dat hij met regelmaat wisselt met zijn pijlen. Ook tegen Rob Cross had 'Snakebite' weer gekozen voor een nieuw setje. De Schot koos nu voor trillende pijlen. Het leek aanvankelijk geen goede keuze, want 'Voltage' liep eenvoudig uit naar een 1-3 voorsprong. Nadat Wright weer op gelijke hoogte wist te komen, pakte Cross opnieuw een voorsprong en kwam op 3-5. 

De Engelsman miste twee legs later twee pijlen op de dubbel om een punt veilig te stellen en dat bleek het kantelpunt in de wedstrijd. Wright maakte wederom gelijk en kon vervolgens eenvoudig uitlopen naar een 7-5 zege. 'Snakebite' won uiteindelijk de laatste vier legs, dus de trillende pijlen bleken achteraf een goede beslissing.

Durrant blijft wederom zonder punten

De Premier League was voor Glen Durrant vooralsnog vrij desastreus verlopen. 'Duzza' stond na vier wedstrijden nog altijd op nul punten, waardoor degradatie voorkomen voor hem al een lastige taak leek te worden. Tegen James Wade kon hij zorgen dat het eerste vijfluik alsnog met tenminste een punt afgesloten kon worden. Durrant begon goed aan het duel, maar nadat hij zich in de vierde leg dood gooide terwijl hij op 110 stond leek de Engelsman even geknakt te zijn. 'The Machine' maakte er dankbaar gebruik van en liep eenvoudig uit naar een 5-1 voorsprong.

Durrant wist terug te komen tot 5-3 en kreeg een mogelijkheid om de stand zelfs tot 5-4 te brengen. Hij had een single bull nodig, maar raakte echter bullseye en kon niet meer uit. Wade profiteerde wederom dankbaar en dat zorgde zichtbaar voor veel frustratie bij Durrant. Een zwakke leg was het gevolg, zodat Wade uiteindelijk vrij eenvoudig met 7-3 wist te winnen.

Eerste zege voor De Sousa

Dimitri Van den Bergh en José de Sousa debuteren beiden dit jaar in de Premier League. De Belg kende een uitstekende start en stond na vier rondes bovenaan, terwijl De Sousa een wat stroevere start kende. Ondanks een negendarter tegen Nathan Aspinall had hij pas twee punten te pakken en zat hij nog zonder overwinning. 'The Special One' wist in de eerste leg meteen voor een break te zorgen, maar 'The Dreammaker' kon de stand meteen weer gelijk trekken. De Portugees zorgde echter voor een nieuwe break en kon deze nu wel verzilveren. Bovendien plaatste hij via een knappe 106 finish een nieuwe break en had hij een 1-4 voorsprong te pakken.

De Sousa pakte vervolgens ook zijn eigen leg en kreeg een leg later pijlen om de stand naar 1-6 te brengen. Van den Bergh pakte echter de leg en hield zich daarmee in de wedstrijd. De Belg pakte ook de volgende leg en kreeg een dubbel om de stand op 4-5 te brengen. Het lukte 'The Dreammaker' echter niet om die pijlen te verzilveren, zodat De Sousa alsnog zijn zesde leg wist te pakken en een leg later zijn eerste zege in de Premier League te pakken had dankzij een 3-7 overwinning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore