Premier League

Gelijkspel voor Van Gerwen tegen ijzersterke Aspinall

09 april 2021 21:46 Aangepast: 09 april 2021 22:01
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft het eerste deel van de Premier League afgesloten met een gelijkspel tegen Nathan Aspinall. Beide darters waren van begin tot eind aan elkaar gewaagd en moesten daarom ook genoegen nemen met een puntendeling.

Michael van Gerwen en Nathan Aspinall hadden beiden na vier rondes in de Premier League een plekje in de middenmoot te pakken en konden nu in een onderling duel uitvechten wie een plekje in de top van het klassement te pakken kreeg als het eerste vijfluik van dit jaar gespeeld was. Gezien de eerdere ontmoetingen tegen elkaar beloofde het een spannende strijd te worden. Van Gerwen en Aspinall hadden negen keer eerder tegen elkaar gegooid bij de PDC. Vijf keer had 'Mighty Mike' gewonnen, terwijl 'The Asp' vier keer de sterkste bleek.

Beide darters wonnen redelijk eenvoudig hun eerste leg, maar dat deden ze allebei met een knappe 100+ finish. Aspinall leek in de derde leg de eerste break te pakken, maar dankzij een 148 finish pakte Van Gerwen opnieuw een voorsprong. De Nederlander wist uiteindelijk wel een break te pakken in de zesde leg, maar zag Aspinall direct weer een break terug plaatsen en trok een leg later de stand weer gelijk.

Door tot aan het gaatje

Zowel Van Gerwen als Aspinall wist de leg te pakken waar ze zelf aan begonnen waren, zodat bij een stand van 5-5 duidelijk was dat er sowieso een twaalfde leg ging komen om tot een eventuele beslissing te komen. 'Mighty Mike' begon aan de elfde leg en kon dus als eerste tenminste een punt veilig stellen. Dat lukte hem in 15 pijlen, zodat de druk vol bij Aspinall kwam te liggen. 

De Engelsman had elf legs voortreffelijk gegooid en kwam uiteindelijk in de buurt van zijn hoogste gemiddelde ooit op televisie. Aspinall kende echter een veel mindere twaalfde leg en zag Van Gerwen een pijl voor de wedstrijd krijgen. De Nederlander miste echter, zodat 'The Asp' er dankbaar gebruik van maakte en er alsnog een gelijkspel uit wist te slepen.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore