Premier League Darts

Cross verslaat Clayton, negendarter helpt De Sousa niet

08 april 2021 23:24 Aangepast: 08 april 2021 23:31
Rob Cross Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het is Rob Cross gelukt om de man in vorm, Jonny Clayton, te kloppen. Een geweldige wedstrijd was het niet, maar desondanks staat Cross nu gelijk in aantal punten met Clayton. Daar waar Jose de Sousa gisteren een negendarter om zijn oren kreeg gooide hij er nu zelf een. Helaas hield hij slechts één punt over aan zijn ontmoeting met Nathan Aspinall.

De eerste wedstrijd van de avond ging tussen de debutant Dimitri van den Bergh en Peter Wright. Van den Bergh staat na drie speelrondes op een knappe eerste plek en was niet van plan om die af te staan. De Belg begon goed en gooide strakke finishes van 100 en 160 voor een kleine voorsprong. Wright wist zich op zijn beurt weer in de wedstrijd te houden door kleine foutjes van de Belg direct af te straffen. Daarna was het ‘The Dream Maker’ die het eerste punt binnen wist te slepen, maar dankzij een sublieme laatste leg van ‘Snakebite’ werd een overwinning hem door zijn neus geboord: 6-6. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Negendarter voor Clayton, Van den Bergh haalt uit met whitewash

Clayton knoeit op de dubbels

Jonny Clayton, de man die de laatste tijd in vorm is, weet weer wat verliezen is. In een wedstrijd waarin hij worstelde met het gooien van de dubbels moest hij zijn meerdere erkennen in Rob Cross. ‘Voltage’ gooide niet eens zoveel beter, maar deed wel wat hij moest doen door ‘The Ferret’ op de juiste momenten pijn te doen. Met een knappe 89-finish stelde Cross het eerste punt veilig en kon daarna de winst over de streep trekken: 3-7.

De Sousa doet bijnaam eer aan

De reden waarom Jose de Sousa de bijnaam ‘The Special One’ heeft werd ook vanavond weer zichtbaar. In de allereerste leg maakt de Portugees namelijk opnieuw een rekenfout waardoor de leg ging naar Aspinall, maar gooide de leg daarna op weergaloze wijze een 9-darter. Ondanks het spectaculaire begin kon de 47-jarige De Sousa geen afstand nemen van ‘The Asp’. Aspinall bleef in de nek hijgen van De Sousa en aan het einde van de streep werden de punten netjes verdeeld: 6-6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen vergeet koppositie te pakken

Durrant opnieuw onderuit

Het is Glen Durrant niet gelukt om het tij te keren. ‘Duzza’ kreeg gisteren al een behoorlijk tik van Dimitri van den Berg te verwerken en moest vandaag klappen incasseren van Gary Anderson. De Schot wist namelijk in de vierde leg te breaken en kon vervolgens die break verzilveren. Durrant was vervolgens niet in staat om zich terug te knokken. Toen ‘The Flying Scotsman’ voor een tweede keer wist te breaken kwam de overwinning niet meer in gevaar en zo werd het 7-2.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore