Premier League Darts

Van Gerwen vergeet koppositie te pakken

08 april 2021 22:55 Aangepast: 08 april 2021 23:44
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Het had dé wedstrijd van de avond moeten worden, tussen de nummer 1 en 2 van de wereldranglijst, maar door de afwezigheid van Gerwyn Price was dit niet het geval. Michael van Gerwen nam het daarom op tegen James Wade in speelronde 4. De Nederlander zal niet graag terugkijken op deze wedstrijd. Het werd 7-3 in het voordeel van Wade.

James Wade begon sterk aan de partij door zijn eigen leg te houden via een 120-finish. Vervolgens was het ook de 38-jarige Engelsman die de eerste break wist te plaatsen en zo uit kon lopen naar een 4-1 voorsprong. Het lukte de Nederlander vervolgens niet om zichzelf terug te vechten en langszij te komen. 

Integendeel, ‘The Machine’ bleef geconcentreerd gooien en veegde finishes van 121 en 135 van het bord. Daarmee had Wade het eerste punt al veilig weten te stellen. De leg erna wist Wade voor de tweede keer te breaken en daarmee was de wedstrijd beslist. Ondanks het gelijke spel van Dimitri van den Bergh en het verlies van Jonny Clayton weet Van Gerwen de koppositie dus niet te bemachtigen en staat Van den Bergh nog altijd bovenaan.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore