Premier League

Negendarter voor Clayton, Van den Bergh haalt uit met whitewash

07 april 2021 23:10 Aangepast: 07 april 2021 23:12
Jonny Clayton Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jonny Clayton heeft zijn fantastische vorm van afgelopen maanden op een uitstekende wijze voort weten te zetten. Hij won in de Premier League van Jose de Sousa en wist bovendien een negendarter te gooien. Dimitri Van den Bergh hield ondertussen huis en was met 7-0 veel te sterk voor Glen Durrant.

Glen Durrant kent een zeer ongelukkige periode en ging in zijn eerste twee wedstrijden in de Premier League al vrij kansloos onderuit. Tegen Dimitri Van den Bergh ging het voor 'Duzza' helemaal mis. Het lukte de Engelsman ondanks 16 pogingen maar niet om de dubbel te raken. Van den Bergh maakte er dankbaar gebruik van en won afgetekend met 7-0.

Wright blijft de beste Schot

Als er gekeken wordt naar de PDC Order of Merit is Peter Wright met een derde plaats de hoogst genoteerde Schot. Gary Anderson volgt op de zesde plek. Om in het spoor van de concurrentie te blijven was een overwinning voor 'Snakebite' haast noodzakelijk. In een spannende pot haalden beide Schotten een goed niveau, maar Wright bleek net iets sterker en won met 7-4.

Aspinall kent weinig problemen

Na een zege en een nederlaag in de eerste twee wedstrijden had Nathan Aspinall een plekje in de middenmoot van de Premier League te pakken. James Wade kende juist een zeer ongelukkige tweede wedstrijd en dat niveau leek hij ook tegen 'The Asp' door te trekken. Aspinall leek op weg naar een zeer eenvoudige zege, maar verslapte iets. 'The Machine' kon nog terugkomen tot 6-4, maar Aspinall wist uiteindelijk toch de zege binnen te slepen.

Negendarter voor fenomenale Clayton

Jose de Sousa en Jonny Clayton debuteren dit jaar samen met Dimitri Van den Bergh in de Premier League. In de eerste twee rondes had vooral Clayton veel indruk weten te maken en de Welshman leek zijn uitstekende vorm van afgelopen maanden op een uitstekende manier voort te zetten. Tegen 'The Special One' begon 'The Ferret' nog ietwat stroef. Een rekenfout van de Portugees in de vijfde leg zorgde dat het momentum weer bij Clayton kwam te liggen en toen was het de Welshman die speciale dingen liet zien. Hij vloog er vandoor en met onder meer een heerlijke negendarter won hij afgetekend met 7-3.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore