Darts

Van Gerwen vecht zich naar eerste punt

05 april 2021 23:29 Aangepast: 05 april 2021 23:44
Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is de Premier League van 2021 aardig begonnen. ‘Mighty Mike’ had zijn handen vol aan Dimitri van den Bergh, maar pakte uiteindelijk een verdiend punt: 6-6.

Nadat beide mannen hun eigen leg hadden gewonnen, gooide Van den Bergh een prachtige 164-finish om de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. Via een 81-finish brak Van Gerwen direct terug, maar een leg later kon de Nederlander opnieuw niet zijn eigen leg behouden: 3-2.

Van den Bergh miste in de zesde leg één dart op de dubbel zestien om de break ditmaal wèl te benutten. Van Gerwen profiteerde andermaal en kwam een leg later ‘gewoon’ op een 4-3 voorsprong. Beide mannen gaven elkaar weinig toe en leken ook op een gelijkspel af te gaan. Tóch ging het eerste punt van de wedstrijd naar Van den Bergh: de Belg brak Van Gerwen in de elfde leg nadat de Nederlander twee pijlen op de dubbels liet liggen. De zege lag vervolgens in de handen van Van den Bergh, maar een sterke 101-finish op de dubbel achttien zorgde ervoor dat Van Gerwen de eerste dag alsnog met een punt afsloot: 6-6.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore