Darts

Reservespeler Wade begint met gelijkspel aan Premier League

05 april 2021 22:56 Aangepast: 05 april 2021 23:16
James Wade en Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

James Wade is de Premier League met één punt begonnen. ‘The Machine’, die pas vanochtend hoorde dat ie mocht meedoen na een positieve Coronatest van Gerwyn Price, kon een goede wedstrijd nèt niet belonen met een overwinning: 6-6.

Wade ging er niet meer vanuit dat ie mee mocht doen aan de Premier League, maar speelde als vanouds een sterke wedstrijd. Tegen Anderson gingen de eerste vijd legs met de darts mee, waarna de Engelsman via een 87-finish op een 4-2 voorsprong kwam. Anderson brak direct terug, maar miste twee darts op dubbel zestien voor 4-4. Wade pakte vervolgens opnieuw een break voorsprong, maar wist deze andermaal niet vast te houden. Nadat Anderson er 5-4 van maakte, miste beide mannen wat dubbels voor legwinst. Wade liet daarmee de 6-4 voorsprong liggen, waardoor Anderson op 5-5 kon komen. In de elfde leg miste Anderson één dart op tops voor het eerste punt, waarna Wade een 96-finish uitgooide voor de 6-5 voorsprong. Even leek het erop dat Wade ook de zege kon gaan pakken, maar een prachtige 156-finish van Anderson zorgde voor een puntendeling tussen beide mannen.

Kraker tussen Wright en Clayton onbeslist

Jonny Clayton kon zich bijna geen beter debuut in de Premier League wensen. ‘The Ferret’ speelde een sterke partij tegen Peter Wright en gooide een gemiddelde van 105. Toch bleef het maar bij één punt voor de Welshman: tegenstander Wright gooide óók een 100+ gemiddelde en bleef zelfs 100% op de dubbels. Met finishes van 106 en 138 kwam de Schot op een 5-3 voorsprong, maar hij werd direct terug gebroken dankzij een 129-finish op bulls-eye van Clayton. Uiteindelijk was het Clayton die in de twaalfde leg zijn tweede 180-er van de wedstrijd gooide en via een 78-finish de 6-6 eindstand op het bord zette.

Ook debutant De Sousa begint met een punt

Net als Jonny Clayton wist ook Jose de Sousa bij zijn debuut in de Premier League een punt te pakken. Tegen Rob Cross speelde de Portugees een aardige wedstrijd, maar kon hij niet echt het verschil maken. ‘The Special One’ pakte een 3-2 en 6-4 voorsprong, maar Cross vocht zich alsnog knap naar een punt. ‘Voltage’ gooide in de laatste twee legs een 180-er en via een 88-finish op bulls-eye brak hij De Sousa op het allerlaatste moment om er een 6-6 uitslag van te maken.

Durrant nog niet de oude

Glen Durrant is slecht begonnen aan zijn tweede Premier League seizoen. De winnaar van 2020 lijkt nog altijd te kampen met naweeën van zijn Coronabesmetting van vorig jaar. ‘Duzza’ gooide tegen Nathan Aspinall bij vlagen aardig darts (een 12-darter om de stand op 4-2 te brengen), maar kon nooit echt aanspraak maken op een goed resultaat. Aspinall gooide daarentegen een prima wedstrijd en pakte met een 7-3 overwinning de eerste twee punten van dit seizoen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Toernooicenter Unibet Premier League 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore