Darts

Ontketende Humphries schakelt Van Gerwen uit in halve finale UK Open

07 maart 2021 21:41 Aangepast: 07 maart 2021 22:00
Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen is er niet geslaagd om de finale van het UK Open 2021 te halen. Luke Humphries gooide een hele goede partij en met hoge finishes was hij een maatje te groot voor de Nederlander.

Waar eerder vanavond James Wade al snel op een ruime voorsprong kwam, deed Luke Humphries dat ook. En op wat voor manier. In de eerste vier legs gooide ‘Cool Hand Luke’ maar liefst drie finishes van boven de honderd, namelijk 112, 132 en 108. Gelukkig was Van Gerwen op tijd bij de les en kon voor de pauze een break terug plaatsen door 139 van het bord te poetsen.

Na de pauze liet ‘Mighty Mike’ met een 106-finish zien dat hij zich niet zomaar aan de kant laat zetten. Toch kon de Nederlander niet voorkomen dat Humphries drie legs op rij wist te winnen. Opmerkelijk was dat Van Gerwen in leg acht maar liefst zes pijlen op de dubbel miste. Humphries was op zijn beurt ook erg sterk op het gooien van de dubbels. Met opnieuw een hoge finish vlak voor de pauze hield de Van Gerwen zich nog enigszins in leven: 7-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wade overklast wereldkampioen Price en bereikt finale

Helaas voor Van Gerwen verslapte Humphries na de tweede onderbreking geen moment. Van Gerwen kreeg geen kansen om te breaken en de 26-jarige Humphries gooide nog maar eens een 128-finish om op matchpoint te komen. Door opnieuw een onderbreking werd het einde van de wedstrijd nog even uitgesteld, maar na de onderbreking was het dan toch echt gedaan: 11-5. Het doek is helaas gevallen voor Van Gerwen en hij zal de titel niet kunnen prolongeren. Luke Humphries gaat het na een fantastische wedstrijd opnemen tegen James Wade in de finale.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore