Darts

Wade overklast wereldkampioen Price en bereikt finale

07 maart 2021 20:58 Aangepast: 07 maart 2021 21:12
Beeld © Getty Images

James Wade heeft de finale van het UK Open 2021 bereikt. Dat deed de Engelsman door wereldkampioen en nummer één van de wereld Gerwyn Price te verslaan.

Ondanks het feit dat Gerwyn Price vandaag jarig is, hij is 36 jaar geworden, was James Wade niet van plan om de wedstrijd cadeau te doen. Integendeel, ‘The Machine’ wist het verjaardagsfeestje van Price al snel te verstoren door goed te finishen en nauwelijks kansen weg te geven aan zijn tegenstander. Zo stond het 5-0 bij de eerste onderbreking in het voordeel van de Engelsman.

Price, twee keer runner-up van de UK Open, kwam sterk uit die onderbreking en noteerde zijn eerste leg op het scorebord. Wade gaf echter geen kik, won vervolgens twee legs op rij, maar moest de tweede sessie aan de man uit Wales laten: 7-3.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sterke finishes helpen Van Gerwen naar halve finale

Na de tweede pauze leek Price de druk nog op te voeren door direct een break te plaatsen. Helaas voor Price was de 37-jarige Wade opnieuw niet onder de indruk. Mede door een finish van 82 op de bull en een finish van 100 was Wade nog maar één leg verwijderd van de finale. Price mocht vervolgens nog een leg pakken, kon de winst van Wade vervolgens nog uitstellen, maar was daar niet meer toe in staat: 11-6.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore