UK Open

UK Open: Price, Humphries en Wade naar halve finale

07 maart 2021 16:59 Aangepast: 07 maart 2021 17:02
Gerwyn Price Beeld © PDC

Gerwyn Price is nog steeds in de race voor zijn eerste UK Open-titel. De huidige nummer één van de Order of Merit was vanmiddag in zijn kwartfinale met 10-9 te sterk voor Devon Petersen uit Zuid-Afrika.

Price mocht aan de wedstrijd beginnen, maar kon niet voorkomen dat Petersen de eerste twee legs wist te winnen. Toch slaagde de Welshman erin om de eerste onderbreking met een 3-2 voorsprong in te gaan. 

In de tweede sessie was Petersen de betere speler. Hij wist namelijk vier van de vijf legs te winnen en hiermee op 6-4 te komen. Dankzij twee knappe finishes kwam Price opnieuw langszij, waarna hij via dubbel 10 op een 7-6 voorsprong kwam. Aangezien de daaropvolgende vijf legs met de darts mee gingen, moest een negentiende leg voor de beslissing gaan zorgen. Hierin was 'The Iceman' mede dankzij een maximale score, de sterkste.

Wade vecht zich terug tegen Whitlock 

Naast Price zien we ook James Wade, de nummer vijf van de wereld, terug in de halve finale van het UK Open. De Engelsman keek in zijn wedstrijd tegen Simon Whitlock lang tegen een achterstand aan, maar stapte als winnaar van het podium.

In een wedstrijd met veel breaks was het Whitlock die na een 2-0 voorsprong, snel tegen een 3-2 achterstand aankeek. De Australiër knokte zich vervolgens naar een 6-3 en later 8-5 voorsprong. Toch lukte het 'The Wizard' niet om de partij over de streep te trekken. Wade kwam terug tot 8-8 en dankzij onder meer een mooie 82-finish won 'The Machine' uiteindelijk met 10-8.

Humphries verrast Chisnall

Luke Humphries heeft zich geplaatst voor de laatste vier in Milton Keynes. De 26-jarige Engelsman was met 10-9 te sterk voor Dave Chisnall en staat zodoende voor de eerste keer in de halve finale van een PDC Major.

Na het verliezen van de eerste twee legs vocht 'Cool Hand Luke' zich naar een 6-3 voorsprong en leek hij eenvoudig op weg naar de halve finale. Echter was het Chisnall die vanaf dat moment het initiatief nam en op een 9-7 voorsprong wist te komen. Matchdarts kreeg 'Chizzy' niet, aangezien Humphries de laatste drie legs en hiermee de wedstrijd won.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Ladbrokes UK Open 2021

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore