Darts

Overzicht zesde ronde UK Open: Exit Kleermaker, Van Gerwen door

06 maart 2021 23:51 Aangepast: 07 maart 2021 00:10

Michael van Gerwen blijft in de race om zijn UK Open titel met succes te verdedigen. ‘Mighty Mike’ rekende in de zesde ronde nipt af met Jose de Sousa en staat morgenmiddag in de kwartfinales.

Nadat De Sousa een vroege 2-1 voorsprong pakte, was het Van Gerwen die de regie in handen nam. Hij kwam op een 4-2 voorsprong en leek in een rechte lijn op de overwinning af te gaan. Maar de Nederlander miste vervolgens wat kansen op de dubbels, waardoor de Portugees toch weer kon terug komen tot 4-4.

Van Gerwen liep toch weer uit naar een 8-5 voorsprong en kon een plek in de kwartfinales al bijna voelen. Toch kreeg De Sousa een handvol kansen om er weer 8-8 van te maken. Hij vond uiteindelijk de dubbel twee om de stand weer gelijk te trekken. Nadat beide mannen hun eigen leg behielden, moest er een negentiende en beslissende leg aan te pas komen. Van Gerwen wist er een goede leg uit te persen, waardoor hij zich voor de zesde keer in zijn carrière wist te plaatsen voor de kwartfinales van het UK Open: 10-9.

Voor Martijn Kleermaker zit het toernooi erop. Tegenstander Luke Humphries kwam al snel op een 3-0 voorsprong, maar zag Kleermaker knap terug komen tot 3-3. Helaas kon de Nederlander daarna geen potten meer breken. Hij wist nog maar één leg te winnen en zag Humphries een 10-4 zege boeken.

Op het hoofdpodium was er een verrassende nederlaag voor Jonny Clayton. De winnaar van The Masters, die ook tijdens dit toernooi weer in goede vorm stak, ging er tegen Krzysztof Ratajski hard af: 10-3. Op datzelfde podium won Dave Chisnall na een mooie wedstrijd met 10-8 van Alan Soutar en wist Gerwyn Price een ruime 10-5 overwinning te boeken op Chris Dobey, die onderweg nog de dubbel twaalf miste voor een negendarter.

Op het tweede podium vochten Simon Whitlock en Brendan Dolan een prachtig gevecht uit. Dolan pakte al snel een 4-0 voorsprong, maar net als in zijn vorige wedstrijd was het Whitlock die in een beslissende negentiende leg de beste bleek: 10-9. Ook Devon Petersen en James Wade wisten een plek bij de laatste acht te veroveren: Petersen was met 10-4 te sterk voor Peter Jacques terwijl Wade een prima 10-5 overwinning wist te pakken op Gabriel Clemens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore